«Με βίασαν στα 22 μου. Δόξα τω Θεώ, η άμβλωση ήταν μία επιλογή»

Μία συγκλονιστική αποκάλυψη έκανε η Αμερικανίδα βουλευτίνα Αλεξάντρια Οκάσιο – Κορτέζ  η οποία πρωτοστάτησε σε συλλαλητήρια υπέρ του δικαιώματος στην άμβλωση, στο περιθώριο της έντονης αντιπαράθεσης μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να απαγορεύσει τις αμβλώσεις.  

Η ίδια αποκάλυψε πως έπεσε θύμα βιασμού στα 22 της και «δόξα τω Θεώ η άμβλωση ήταν μία επιλογή».

 «Όταν ήμουν περίπου 22 ή 23 ετών, με βίασαν, όταν ζούσα εδώ στη Νέα Υόρκη. Ήμουν εντελώς μόνη. Στην πραγματικότητα, ένιωθα τόσο μόνη που έπρεπε να κάνω τεστ εγκυμοσύνης σε ένα δημόσιο μπάνιο στο κέντρο του Μανχάταν» τόνισε.

«Όταν κάθισα εκεί περιμένοντας ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα, το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ ήταν: Δόξα τω Θεώ, έχω, τουλάχιστον, μια επιλογή. Δόξα τω Θεώ μπορούσα, τουλάχιστον, να έχω την ελευθερία να διαλέξω την μοίρα μου» είπε μεταξύ άλλων.

«Αυτό δεν είναι ένα θέμα για τα δικαιώματα των γυναικών. Αυτό είναι ένα θέμα για όλους μας», πρόσθεσε η βουλευτής.

Η Κορτέζ έσπευσε να προσθέσει ότι η άμβλωση δεν θα εξαφανιστεί, αλλά για πολλές γυναίκες, θα είναι πολύ δύσκολο αν όχι αδύνατο. 

Ορισμένες εταιρείες έχουν δηλώσει ότι θα πληρώσουν τα έξοδα ταξιδίου για υπαλλήλους που ζητούν άμβλωση αλλά δεν μπορούν να κάνουν έκτρωση στην πολιτεία τους.

Η άμβλωση είναι νόμιμη στη Νέα Υόρκη, αλλά περισσότερες από 12 πολιτείες έχουν ενεργοποιήσει τον νόμο που τέθηκε σε ισχύ από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, ο οποίος είτε περιορίζει αυστηρά, είτε απαγορεύει την άμβλωση.