Με γεμάτα γήπεδα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ θα ξεκινήσει η νέα σεζόν

Ευχάριστα νέα για τους φιλάθλους στην Ισπανία, καθώς όπως έγινε γνωστό από την κυβέρνηση της χώρας, η νέα χρονιά στα επαγγελματικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου και μπάσκετ θα ξεκινήσει με γεμάτα γήπεδα.

Η υπουργός υγείας, Καρολίνα Ντάριας, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, έκανε γνωστό στους εκπροσώπους του Τύπου ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να άρει όλους τους περιορισμούς που είχαν επιβληθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού στα γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ, κάτι που σημαίνει ότι εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου και δεν παρατηρηθεί απότομη αύξηση κρουσμάτων, τα πρωταθλήματα της σεζόν 2021/2022 θα ξεκινήσουν με 100% πληρότητα στους αγωνιστικούς χώρους.

Από τον Ιούνιο του 2020 έχουν κλείσει τα γήπεδα των ομάδων της La Liga, με αποτέλεσμα όλοι οι σύλλογοι να υποστούν μεγάλες ζημιές σε οικονομικό επίπεδο.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι ισχυρότερες ομάδες, οι οποίες απώλεσαν ένα πολύ μεγάλο μέρος των εσόδων τους, όχι μόνο από τα εισιτήρια αλλά και από τις παράπλευρες δραστηριότητες (καταστήματα, χώροι εστίασης, μουσεία), ενώ αντίθετα για τους «μικρομεσαίους» η κατάσταση ήταν κάπως καλύτερη, αφού το βασικό κομμάτι των εσόδων τους προέρχεται από τα τηλεοπτικά δικαιώματα.