Με κόσμο τα ματς, Άγιαξ-Αλκμααρ και Φέγενορντ-Φίτεσε

Την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα μέχρι το τέλος Απριλίου προανήγγειλε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ολλανδίας.

Συγκεκριμένα το σαββατοκύριακο 24-25 Απριλίου, οι αγώνες της Eredivisie και της δεύτερης κατηγορίας θα μπορούν να διεξαχθούν με περιορισμένο αριθμό θεατών, με τις τοπικές αρχές ν΄ αποφασίζουν για την χωρητικότητα σε κάθε στάδιο κι ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα των περιοχών.

Για παράδειγμα, στην αναμέτρηση Άγιαξ-Άλκμααρ (25/04), θα επιτρέπεται να φιλοξενηθούν 7.500 θεατές στην «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα», εκεί όπου η Ολλανδία αντιμετώπισε τη Λετονία τον περασμένο μήνα στο πλαίσιο των προκριματικών του Παγκόσμιου Κυπέλλου, ενώπιον 5.000 φιλάθλων.

Ο συγκεκριμένος αγώνας, μάλιστα, είχε αποτελέσει μια κρατική χορηγούμενη μελέτη της συμπεριφοράς του πλήθους εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Επίσης, 6.500 θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δια ζώσης και τον αγώνα, Φέγενορντ-Φίτεσε, την ίδια ημερομηνία (25/04).

«Βρισκόμαστε σε καθημερινή επαφή με το υπουργικό συμβούλιο σχετικά με την επιστροφή του κόσμου στα στάδια», δήλωσε στους εκπροσώπους του Τύπου ο διευθυντής της ολλανδικής ομοσπονδίας, Έρικ Γκούντε, ο οποίος πρόσθεσε:

«Οι φίλαθλοι που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τις αναμετρήσεις θα πρέπει να έχουν υποβληθεί σε αρνητικό τεστ κορωνοϊού, το οποίο θα πρέπει να έχει γίνει 24 ώρες πριν τον αγώνα. Επίσης, θα πρέπει να κρατούν απόσταση 1.5μ. μεταξύ τους».