Με περικάρπια και εφαρμογές ανίχνευσης οι πρώτοι ξένοι τουρίστες στην Ταϊλάνδη

0
73

Η πτήση από την Κίνα, που αναμένεται να προσγειωθεί την επόμενη εβδομάδα στην Ταϊλάνδη, θα σηματοδοτεί την επανεκκίνηση του τουριστικού κλάδου στη χώρα- κλάδου που δέχθηκε σφοδρό πλήγμα από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς του κορονοϊού.

Η πρώτη πτήση θα έχει περίπου 120 τουρίστες από την Γκουανγκτζόου, που θα πετάξουν απευθείας στο νησιωτικό θέρετρο του Πουκέτ, δήλωσε ο κυβερνήτης της Τουριστικής Αρχής της Ταϊλάνδης Γιουτασάκ Σουπασόρν στο Reuters.

Η Ταϊλάνδη έχει διατηρήσει τον αριθμό των κρουσμάτων της Covid-19 χαμηλό με μόλις 3.559 περιστατικά και 59 θανάτους, αλλά η οικονομία της έχει δεχθεί πλήγμα από την απαγόρευση για τους ξένους επισκέπτες από τον Απρίλιο και φέτος αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 8,5%.

Η εκπρόσωπος της κυβέρνησης Τραϊσούλε Τραϊσορανακούλ αναμένει 1.200 τουρίστες τον πρώτο μήνα, που θα εισφέρουν έσοδα περίπου 1 δισ. μπατ (31,55 εκατ. δολαρίων), όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Οι εθνικότητες που θα επιτραπεί να εισέλθουν στην Ταϊλάνδη θα είναι από χώρες που θεωρούνται χαμηλού κινδύνου από την κυβέρνηση.

«Δεν ανοίγουμε τη χώρα, περιορίζουμε τον αριθμό των εισόδων και θα χρησιμοποιήσουμε περικάρπια και εφαρμογές για να τους ανιχνεύουμε» δήλωσε ο πρωθυπουργός Πραγιούτ Τσαν-ότσα σε δημοσιογράφους.

Η κυβέρνηση προβλέπει μόλις 6,7 εκατ. ξένους τουρίστες φέτος ύστερα από τον αριθμό ρεκόρ των 39,8 εκατ. που υποδέχθηκε το 2019, οι δαπάνες των οποίων αντιστοιχούσαν περίπου στο 11,4% του ΑΕΠ ή 1,93 τρισ. μπατ.

Η Ταϊλάνδη τον Ιανουάριο ήταν η πρώτη χώρα έξω από την Κίνα που εντόπισε τον κορονοϊό σε έναν επισκέπτη από την Ουχάν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ