«Με το που μου έγινε η κλήση από την ΑΕΚ η επιστροφή μου ήταν σίγουρη»

0
26

Ο Μανόλο Χιμένεθ δεν είχε κανένα ενδοιασμό για το τι θα κάνει μόλις του έγινε η πρόταση από την ΑΕΚ.

Όπως παραδέχθηκε ο ίδιος στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ανακοίνωση της πρόσληψής του από την ΠΑΕ στο επίσημο κανάλι της ομάδας, με το που του έγινε το τηλεφώνημα από την διοίκηση από κει και πέρα τα πάντα ήταν πολύ απλά.

«Αισθάνομαι ικανοποιημένος για την απόφαση που πήρα. Δεν ήταν εύκολη απόφαση να αφήσω την οικογένειά μου. Φέτος δεν ήθελα να δουλέψω γιατί είχα μείνει πολύ καιρό εκτός Ισπανίας.

Αλλά πάντα το έλεγα ότι αν δυο ομάδες πολύ ξεχωριστές για εμένα με καλέσουν, δεν θα μπορούσα να κάνω ότι δεν ακούω. Η μία από αυτές είναι η ΑΕΚ. Έγινε λοιπόν η κλήση από την ΑΕΚ και η επιστροφή μου ήταν σίγουρη», είπε αρχικά ο Ισπανός προπονητής και συνέχισε:

«Για εμένα είναι τιμή να είμαι ένας άνθρωπος της ιστορίας της ΑΕΚ. Είναι μια ομάδα με μεγάλη ιστορία και πολύ συναίσθημα και εγώ είμαι ένας άνθρωπος που λειτουργεί περισσότερο με το συναίσθημα και λιγότερο με τη λογική.

Δεν είναι θέμα χρημάτων. Θα μπορούσα να είμαι σε άλλες χώρες, σε άλλα μέρη, σε άλλα πρωταθλήματα. Απλά μου αρέσει πολύ η Ελλάδα, η Αθήνα και η ΑΕΚ και αποφάσισα να είμαι εδώ.»

Κατέληξε λέγοντας: «Όταν ένας προπονητής έρχεται στα μισά της περιόδου υπάρχει κάποιος λόγος για αλλαγές. Όλοι ξέρουμε ότι συνήθως αυτό το πληρώνει ο προπονητής. Εγώ πιστεύω ότι η ΑΕΚ μπορεί να έχει φιλοδοξίες. Είναι μια ομάδα με απαιτήσεις.

Σέβομαι τη δουλειά του Καρέρα. Θα προσπαθήσω να κρατήσω τα καλά και να διορθώσω τα υπόλοιπα. Δεν θα είναι εύκολο όμως. Στα μισά της περιόδου δεν είναι το πρότζεκτ του νέου προπονητή οπότε θα πρέπει να προσαρμοστούμε. Και μια ομάδα όπως η ΑΕΚ απαιτεί να προσαρμοστούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται και να κάνουμε θυσίες.»