Με e-έγγραφα θα τρέξει ο εξωδικαστικός μηχανισμός επιχειρήσεων (video)

0
32

Υπεραπλουστεύεται η διαδικασία για την ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό για χιλιάδες υπερχρεωμένες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες. Με ηλεκτρονική άντληση όλων των απαραίτητων εγγράφων θα απλοποιείται η όλη διαδικασία, τόσο για τους οφειλέτες όσο και για τους πιστωτές. Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπογραφεί και η σχετική υπουργική απόφαση.

Ειδικότερα, με ένα κλικ θα εμφανίζονται στην πλατφόρμα του εξωδικαστικού όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την ένταξη στην ρύθμιση.
Πάνω από τα μισά έγγραφα θα αναρτώνται αυτόματα, όπως, βεβαιώσεις ΕΝΦΙΑ, Ε1 – Ε3- Ε9, συγκεντρωτικές καταστάσεις, εκκαθαριστικά.
Μπαίνει τέλος στην γραφειοκρατία για την υποβολή της αίτησης , ενώ παράλληλα όλοι οι πιστωτές, Τράπεζες – Δημόσιο – Ταμεία, θα αντλούν άμεσα όλα τα στοιχεία που πιστοποιούν την οικονομική κατάσταση του οφειλέτη.
Αν και 26 εταιρείες κατάφεραν να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους, οι ρυθμίσεις σε αρκετές περιπτώσεις σκοντάφτουν και στην αδυναμία των οφειλετών να προχωρήσουν σε μια δεσμευτική κίνηση. Για το λόγο αυτό ο Υπουργός Οικονομίας εξετάζει περαιτέρω παρεμβάσεις σε συνεργασία με τα αρμόδια επιτελεία των τραπεζών.
Σύμφωνα με την ΓΣΕΒΕΕ ο αριθμός των υπερχρεωμένων επιχειρήσεων που θα αναζητήσει διέξοδο στον εξωδικαστικό μηχανισμό αναμένεται να διπλασιαστεί φθάνοντας τις 60.000.
Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Άντζυ Μανουσέληwww.ert.gr

2018-04-28 19:48:08

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ