«Μην τα βάζεις με το τρένο»-Ημέρα ευαισθητοποίησης για την ασφάλεια στις ισόπεδες διαβάσεις (video)

Με σύνθημα «Μην τα βάζεις με το τρένο» η 7η Ιουνίου είναι Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την Ασφάλεια στις Ισόπεδες Διαβάσεις. Βάσει στατιστικών στοιχείων, τα περισσότερα από τα ατυχήματα που συμβαίνουν στις ισόπεδες σιδηροδρομικές διαβάσεις προκαλούνται κυρίως από λανθασμένη ενέργεια ή κακή εκτίμηση των συνθηκών διέλευσης από οδηγούς και πεζούς.

Ο ανθρώπινος παράγοντας αποτελεί την κύρια αιτία των τροχαίων συγκρούσεων. Η συντριπτική πλειοψηφία των συγκρούσεων στις ισόπεδες διαβάσεις προκαλούνται από οδηγούς που δεν τηρούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, είτε εκούσια, είτε ακούσια. Η φετινή δράση της ΙΟΑΣ επικεντρώνεται στους νέους και συγκεκριμένα στο ηλικιακό γκρουπ από 15 έως 35 ετών.
Το ΙΟΑΣ εδώ και πολλά χρόνια επενδύει στην πρόληψη και στην εκπαίδευση των νέων ανθρώπων αρχίζοντας από την προσχολική αγωγή με ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα. Η εκστρατεία για την ασφάλεια των ισόπεδων διαβάσεων συντονίζεται ειδικά για την Ελλάδα από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» με τη συνεργασία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.
Πηγή: ΕΡΤ1www.ert.gr

2018-06-07 22:18:23

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ