Μητσοτάκης: Το κράτος δικαίου είναι ισχυρότερο από ποτέ στην Ελλάδα – Δίκαια τα αιτήματα των αγροτών

Απέχουμε λιγότερο από 4 μήνες από τις ευρωεκλογές και τότε θα διαμορφωθούν οι συσχετισμοί και θα έχουμε απέναντί μας στοιχήματα οικονομικά και τεχνολογικά και η Ευρώπη πρέπει να έχει τις δικές της απαντήσεις», είπε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στις κοινές του δηλώσεις με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα.

«Πρέπει να υπάρχει κοινή πορεία και κλειδί θα είναι η συμμετοχή των πολιτών σε αυτή τη διαδικασία και χαίρομαι που καθιερώθηκε στην Ελλάδα η επιστολική ψήφος. Όλοι οι πολίτες εντός και εκτός συνόρων θα μπορούν να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία», είπε ο πρωθυπουργός. Και πρόσθεσε ότι είναι μια επιλογή ευθύνης που ενθαρρύνει τη λαϊκή έκφραση.
Ο διάλογος πρέπει να διεξάγεται με ευθύνη και πέρα από μικροκομματικές σκοπιμότητες που μπορεί να δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις. Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια βρέθηκε στο επίκεντρο συκοφαντιών, πότε με ανύπαρκτες υποθέσεις όπως η υπόθεση της μικρής Μαρίας και πότε με καταγγελίες για το κράτος δικαίου. Είναι ενέργειες που ενόχλησαν στην πατρίδα μας και πήραν σκληρή απάντηση και από την ίδια τη δικαιοσύνη και τον Άρειο Πάγο. Μοιάζει παράδοξο δυνάμεις που συντάχθηκαν με τα πιο αντιευρωπαϊκά συνθήματα να εμφανίζονται αίφνης ως υπερασπιστές των ευρωπαϊκών αξιών και της δικαιοσύνης. Κριτής αμερόληπτος», είπε ο πρωθυπουργός, «είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

«Αλλού είναι οι κίνδυνοι για την Ευρώπη και αυτοί πρέπει να καταδικαστούν με την ψήφο των Ευρωπαίων στις επικείμενες εκλογές. Σε αυτές τις φωνές αντιτάσσουμε την προάσπιση των δικαιωμάτων και την ενίσχυση του πλουραλισμού», είπε ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε στην ισότητα στον γάμο, μια μεταρρύθμιση, όπως τόνισε, «δικαιοσύνης και ελευθερίας και ισονομίας και δείχνει την προσήλωσή μας στις αρχές της ανοικτής δημοκρατίας».«Η Ελλάδα γιορτάζει φέτος 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας – δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να βρεθεί κανείς – κ. Μητσοτάκη σας ευχαριστώ για τη δέσμευσή σας και την αφοσίωσή σας» είπε από την πλευρά της η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Δεν πρέπει να πολιτικοποιούμε ή να εργαλειοποιύμε τις συζητήσεις για το κράτος δικαίου, είμαι ευγνώμων για τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού, προχωρούμε μαζί» τόνισε η ίδια προσθέτοντας ότι «πρέπει να αντιμετωπίζουμε όλα τα κράτη-μέλη το ίδιο».