Μηχανήματα αυτόματης πώλησης μασκών, γαντιών και απολυμαντικών στην Πολωνία – ΚΟΣΜΟΣ

Αυτόματα μηχανήματα που πουλάνε μάσκες, γάντια κι απολυμαντικά υγρά, έκαναν την εμφάνισή τους μέσα στην εβδομάδα αυτή στις δύο μεγαλύτερες πόλεις της Πολωνίας, καθώς η χώρα εντείνει τα μέτρα κοινωνικής απόστασης για να ανασχέσει τη μετάδοση του κορονοϊού.

Έως σήμερα δύο τέτοια αυτόματα μηχανήματα έχουν τοποθετηθεί στη Βαρσοβία κι άλλα πέντε στην Κρακοβία, ενώ υπάρχουν σχέδια να τοποθετηθούν δεκάδες άλλα, ή ακόμη εκατοντάδες, μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, σύμφωνα με την Ένωση Αυτομάτων Πωλητών της Πολωνίας, που είχε την πρωτοβουλία.

Οι μάσκες θα διατίθενται έναντι 8,8 ζλότι (2.11 δολάρια) η μία.

Όπως τόνισε ο επικεφαλής της ίδιας Ένωσης Αλεξάντερ Βάσικ, βασικός στόχος είναι να μη χάσουν τη δουλειά τους οι εργαζόμενοι στον τομέα. Επωφελούμενη από το εύρος των επαγγελματικών επαφών, η Ένωση θα εξασφαλίζει την τροφοδοσία των αυτομάτων μηχανημάτων κι η λειτουργία τους θα προμηθεύει τον κόσμο με εκείνο που περισσότερο χρειάζεται απέναντι στην πανδημία: υλικά προσωπικής προστασίας.

«Αυτό που σήμερα συνέβη ήταν ένα μεγάλο, πλήγμα στον καθένα. Σε πολλές εταιρείες μηχανημάτων αυτόματης πώλησης εργοδότες και εργαζόμενοι ήσαν στα πρόθυρα κατάθλιψης γιατί ήδη έβλεπαν το φάσμα της χρεωκοπίας», πρόσθεσε ο ίδιος.

Την πρωτοβουλία υποδέχθηκαν θετικά οι καταναλωτές: «εάν αυτό διαρκέσει περισσότερο, τότε θα είναι μέσα στην επιδημία πολύ βολικό. Έχω δει ήδη πολλούς ανθρώπους να έρχονται, υπάρχει ενδιαφέρον», τόνισε σχετικά ο 67χρονος Πάβελ Κασπρίσκι, ο οποίος αγόρασε μία μάσκα από τα μηχανήματα αυτά.

Από τις 16 Απριλίου όλοι οι Πολωνοί θα υποχρεούνται να καλύπτουν το στόμα και τις μύτες τους στους δημόσιους χώρους, ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υγείας Λούκατς Τσουμόφσκι, καθώς η κυβέρνηση επέκτεινε τα μέτρα περιορισμού λόγω του κορονοϊού. Η χώρα ως σήμερα αριθμεί 5.742 κρούσματα και 175 θανάτους από κορονοϊό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ