Μνημόνιο συνεργασίας της Γ.Γ.Α. με την Περιφέρεια Κρήτης

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Γ.Γ.Α. και της Περιφέρειας Κρήτης υπέγραψαν ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης.

Αντικείμενο είναι η παροχή τεχνικής συνδρομής από την Περιφέρεια Κρήτης στη ΓΓΑ, για τη μελέτη και την κατασκευή έργων στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου.

Οι υπερτοπικού ενδιαφέροντος αθλητικές εγκαταστάσεις του ΕΑΚΗ κρίνεται αναγκαίο να εκσυγχρονισθούν και να επεκταθούν. Με το Μνημόνιο τίθεται η βάση για τη συνεργασία ΓΓΑ-Περιφέρειας, προκειμένου να υλοποιηθούν και να ολοκληρωθούν οι ενέργειες αναβάθμισης των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και ακολούθως η υλοποίηση των έργων επέκτασης.

Συγκεκριμένα, θα υλοποιηθούν κατά σειρά προτεραιότητας τα εξής έργα:

* Ανοικτή δεξαμενή κολύμβησης μήκους 25 ή 33 μέτρων παραπλεύρως της υφιστάμενης κολυμβητικής δεξαμενής

* Κλειστό προπονητήριο καλαθοσφαίρισης–πετοσφαίρισης, ελαφριάς κατασκευής, δίπλα στο υπάρχον κλειστό γυμναστήριο

* Ένα επιπλέον γήπεδο αντισφαίρισης πλησίον των δύο ήδη υπαρχόντων

* Δύο γήπεδα καλαθοσφαίρισης 3Χ3

* Στέγαστρο της υφιστάμενης δεξαμενής κολύμβησης.

Η Περιφέρεια Κρήτης αναλαμβάνει:

* Να προωθήσει την έγκαιρη εκπόνηση και ανάθεση των απαιτούμενων μελετών για τα προτεινόμενα έργα.

* Να πραγματοποιήσει τη δημοπράτηση και υλοποίηση των ανωτέρω κατασκευών με προτεραιότητα τη μελέτη και κατασκευή της νέας ανοικτής δεξαμενής κολύμβησης, μήκους 25 ή 33 μέτρων.

* Να διαθέσει το αναγκαίο ανθρώπινο δυναμικό, ώστε να καταστεί δυνατή η εφαρμογή του παρόντος Μνημονίου.

* Να συμβάλει με την παροχή των κατάλληλων στοιχείων στην διαμόρφωση σχεδίου προγραμματικής συμβάσεως, ώστε με την υπογραφή του να μεταφερθεί η σχετική αρμοδιότητα στις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες, που θα ορίζονται προς τούτο και θα αναλάβουν τους προϋπολογισμούς κάθε έργου, τα σχετικά τεχνικά δελτία και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί, προκειμένου να διασφαλιστεί η αρτιότητα υλοποίησης του έργου.

* Να λαμβάνει εν γένει κάθε αναγκαίο μέτρο, που απορρέει από το Μνημόνιο, για την απρόσκοπτη ολοκλήρωση του αντικειμένου του.

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού δεσμεύεται:

* Να εξασφαλίσει, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, όλα τα απαιτούμενα κονδύλια για την υλοποίηση των παραπάνω μελετών και έργων.

* Να διευκολύνει με κάθε τρόπο το επιστημονικό προσωπικό, που θα απασχοληθεί για την υλοποίηση του αντικειμένου του παρόντος, στη συγκέντρωση των απαραίτητων στοιχείων και πληροφοριών από το τηρούμενο αρχείο των υπηρεσιών της.

* Να διασφαλίσει τη λειτουργία και συντήρηση του έργου μετά την ολοκλήρωσή του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ