Μνημόνιο συνεργασίας του υπουργείου Εργασίας με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (video)

Η προοπτική μείωσης της συνταξιοδοτικής δαπάνης είναι ένα θέμα που θα συζητηθεί μετά το τέλος του προγράμματος, δήλωσε από τον Βόλο η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, η οποία υπέγραψε το σχέδιο αξιοποίησης του εγκαταλελειμμένου εργοστασίου της πρώην Βαμβακουργίας από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Ένα σχέδιο που, όταν εκπονηθεί, θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, φοιτητικές εστίες, ερευνητικά εργαστήρια, φοιτητική λέσχη, πολυχώρους έκφρασης και δημιουργίας, αλλά και αθλητικές εγκαταστάσεις.

«Αισιοδοξούμε ότι η ανεργία θα συνεχίσει να μειώνεται»
Μνημόνιο συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας υπέγραψε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου για την αξιοποίηση του ακινήτου της Βαμβακουργίας, που αποτελεί ιδιοκτησία το ΟΑΕΔ.
Η αποκλιμάκωση της ανεργίας επιτρέπει να αισιοδοξούμε ότι θα βαίνει μειούμενη, επισήμανε η υπουργός Εργασίας, τονίζοντας ότι αυτό είναι αποτέλεσμα και των στοχευμένων προγραμμάτων απασχόλησης που εκπονεί ο ΟΑΕΔ.
Αναφορικά με την προοπτική μείωσης της συνταξιοδοτικής δαπάνης, η κα Αχτσιόγλου επισήμανε ότι η κυβέρνηση θα επανεξετάσει το θέμα μετά την έξοδο από το πρόγραμμα, τον Αύγουστο του 2018.
Στο περιθώριο υπογραφής του μνημονίου συνεργασίας, η υπουργός, παρουσία και του υφυπουργού Εργασίας κ. Ηλιόπουλου, συναντήθηκε με διαμαρτυρόμενους συμβασιούχους του δήμου Βόλου που ανησυχούν για το μέλλον τους και τη μη ανανέωση των συμβάσεών τους.
Δεσμεύτηκε να συζητήσει το θέμα τους με τα συναρμόδια υπουργεία και να τους απαντήσει.
Ρεπορτάζ: Ελ. Μανώλη
Πηγή: ΕΡΤ1www.ert.gr

2018-05-05 09:55:32

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ