Μπάσκετ: Μπήκε στο «σπίτι» της η ΑΕΚ

Η μπασκετική ΑΕΚ έχει από σήμερα το δικό της «σπίτι».

Η 22η Ιουνίου 2020 μπορεί να χαρακτηριστεί ως «ιστορική ημέρα» για το τμήμα μπάσκετ της Ένωσης, καθώς οι «κιτρινόμαυροι» απέκτησαν το δικό τους χώρο στο κλειστό των Άνω Λιοσίων.

Στην τελετή που διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο το παρόν έδωσε μεταξύ άλλων και ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος τόνισε:

«Είμαι ικανοποιημένος και συγκινημένος. Δέκα έξι χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες η κυβέρνηση έβαλε μπροστά και έχουμε την πρώτη αξιοποίηση Ολυμπιακής εγκατάστασης. Και θα ακολουθήσουν κι άλλες. Ευχαριστώ τον δήμαρχο Φυλής.

INTIME SPORTS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Είναι αξιοποίηση που γίνεται προς όφελος των δημοτών και αναβαθμίζουν την πόλη. Μια ολόκληρη περιοχή αναβαθμίζεται και ο αθλητισμός συμβάλλει στην τοπική οικονομία σε ναι δύσκολη περιοχή.

Το υφυπουργείο αθλητισμού, ο δήμος Φυλής και η ΚΑΕ ΑΕΚ βρισκόμασταν όλο το προηγούμενο διάστημα σε συνεννόηση και τώρα φτάνουμε στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας. Αυτό θα καλύπτει τις ανάγκες σε αθλητικό και πολιτισμικό επίπεδο.

Δίνουμε τη δυνατότητα στις ομοσπονδίες να διεξάγουν πανελλήνια πρωταθλήματα. Η ΚΑΕ ΑΕΚ αναλαμβάνει το γήπεδο και θα μπορεί να φιλοξενεί αγώνες.

Η ΚΑΕ ΑΕΚ αναλαμβάνει όλες τις δαπάνες για το γήπεδο όπως καθαρισμό και φύλαξη γηπέδου επί 24ωρου βάσεως. Έχοντας την απόλυτη προτεραιότητα οφείλει να διαθέτει χωρίς αντάλλαγμα για διοργάνωση και διεξαγωγή πανελληνίων πρωταθλημάτων.

Οι αθλητικές ομοσπονδίες μαχητικών αθλημάτων υποχρεούνται να καταβάλλουν ένα συμβολικό μίσθωμα για τη χρήση εγκαταστάσεων και εδώ και στο ΣΕΦ. Τέλος θέλω να τονίσω ότι καλωσορίζουμε και επίσημα την ΚΑΕ ΑΕΚ και τις ομοσπονδίες στο νέο και πλήρως ανανεωμένο σπίτι τους. Σήμερα ξεκινά μια καινούργια ημέρα για τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις της χώρας».

Από την πλευρά του, ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ ΑΕΚ, Μάκης Αγγελόπουλος, δήλωσε: «Για εμάς είναι ιστορική μέρα. Ένα αιώνιο πρόβλημα επιλύεται με τον πιο ξεχωριστό τρόπο.

Η βασίλισσα ΑΕΚ μπαίνει στο παλάτι της. Η ΑΕΚ αποκτά έδρα αντάξια της ιστορίας της. Με την στήριξη της πολιτείας σε δύο κοινοβουλευτικές περιόδους η τάξη αποκαθίσταται.

Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που υλοποίησε την υπόσχεση του. Ευχαριστώ τον υφυπουργό κύριο Αυγενάκη. Απέδειξε με τις δράσεις του αλλά και με φορολογικές παρεμβάσεις πως βοηθάει στον ελληνικό αθλητισμό.

Ευχαριστώ τον δήμαρχο Φυλής, Χρήστο Παππού, που μας στήριξε. Η ΑΕΚ θα συνεργαστεί με τον δήμο Φυλής και θα στηρίξει το πρόγραμμα Φυλή 2021. Η κιτρινόμαυρη πολιτεία θα είναι κάτι που όμοιο του δεν έχει ξαναυπάρξει.

Ευχαριστώ όλο το επιτελείο και το σταφ της ΑΕΚ όπως και τους χορηγούς που αγκάλιασαν το εγχείρημα. Από την πρώτη μέρα ανάληψης καθηκόντων της διοίκησης βάλαμε στόχους και δεν κάναμε πίσω. Πλέον έχουμε το σπίτι μας. Ξεκινάμε δουλειά».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ