Μπαράζ φορολογικών ελέγχων στα δημοφιλή νησιά (video)

Όσο αυξάνεται η κίνηση στα τουριστικά θέρετρα, τόσο πληθαίνουν οι παρανομίες με μαύρη εργασία, εικονικά τιμολόγια, μη έκδοση αποδείξεων και άλλες φορολογικές παραβάσεις. Οι έλεγχοι των αρχών εντείνονται και τα πρώτα πρόστιμα «πέφτουν βροχή».

Η θερινή περίοδος ξεκίνησε, και μαζί το «σαφάρι» στους τουριστικούς προορισμούς, εκεί όπου η φοροδιαφυγή χτυπάει «κόκκινο». Οι επισκέψεις των κλιμακίων γίνονται καθημερινά, καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου.
Και φέτος οι ΔΟΥ σε δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς έχουν ενισχυθεί με επιπλέον προσωπικό.
Στο στόχαστρο βρίσκονται επιχειρήσεις εστίασης, ψυχαγωγίας, ενοικίασης ομπρελών στις παραλίες, ενοικίασης δωματίων, ενοικίασης οχημάτων, με τους ελέγχους να επικεντρώνονται στην έκδοση αποδείξεων, την ύπαρξη και χρήση τερματικών POS και την απόδοση ΦΠΑ.
Τα πρόστιμα είναι τσουχτερά, ίσα με το 50% επί του φόρου που θα προέκυπτε από την έκδοση της απόδειξης. Το ποσό δεν μπορεί να είναι χαμηλότερο από 250 ευρώ ανά έλεγχο για τις επιχειρήσεις που τηρούν απλογραφικά βιβλία, και 500 ευρώ για τις επιχειρήσεις που τηρούν διπλογραφικά.
Το 48ωρο λουκέτο για όσους δεν έχουν κόψει πάνω από 10 αποδείξεις ή δεν έχουν κόψει αποδείξεις για συναλλαγές πάνω από 500 ευρώ μπαίνει με διαδικασίες εξπρές.
Το πρώτο τρίμηνο του 2018 ελέγχθηκαν περισσότερες από 4.800 επιχειρήσεις. Μία στις δύο βρέθηκαν με φορολογικές παραβάσεις, με τα διαφυγόντα έσοδα που αποκαλύφθηκαν να παρουσιάζουν αύξηση 217% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι και σύμφωνα με την ΑΑΔΕ ανέρχονται στα 21,8 εκατ. ευρώ.
Βίντεο – Ρεπορτάζ: Χρ. Παπασταύρου, Φ. Καλαθάκη
Πηγή: ΕΡΤ1www.ert.gr

2018-06-03 19:40:31

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ