«Μόνο οι “καθαροί” παίντες θα μπαίνουν στην χώρα»

0
32

Πάρα πολύ αυστηρά θα είναι τα μέτρα που θα πάρουν οι διοργανωτές του Australian Open, προκειμένου να αποφύγουν στο μέτρο του δυνατού κρούσματα κορωνοϊού μεσούσης της διοργάνωσης.

Ο υπουργός υγείας της Αυστραλίας, Μάρτιν Φόλεϊ, ξεκαθάρισε μετά την είδηση του θετικού κρούσματος του Αντι Μάρεϊ, ότι «ο συγκεκριμένος αθλητής και τ’  άλλα 1.240 άτομα που συμμετέχουν στο τουρνουά θα πρέπει πρώτα, πριν ταξιδέψουν στη Μελβούρνη, να δώσουν το παρόν στα καθιερωμένα τεστ που γίνονται.»

«Εάν ο κ. Μάρεϊ βρεθεί θετικός πριν αναχωρήσει για την Αυστραλία, δεν θα του δοθεί άδεια για αποβίβαση», πρόσθεσε ο κυβερνητικός αξιωματούχος της Αυστραλίας.

Επί του παρόντος, η συμμετοχή του άλλοτε κορυφαίου τενίστα του κόσμου στο Όπεν της Μελβούρνης είναι εξαιρετικά αμφίβολη, αφού ο Σκωτσέζος τενίστας βρέθηκε θετικός στον Covid-19. 

Ο 33χρονος Μάρεϊ έπρεπε να φύγει τις επόμενες ώρες για τη Μελβούρνη με τσάρτερ, όμως βρίσκεται σε απομόνωση και σε καραντίνα στο σπίτι του, στο Λονδίνο. 

Ο αθλητής, σύμφωνα με δημοσιεύματα του BBC, είναι σε καλή κατάσταση και είναι σίγουρος ότι θα του επιτραπεί να ταξιδέψει με ασφάλεια αργότερα, για να συμμετάσχει στο πρώτο μεγάλο τουρνουά της σεζόν. 

Την περασμένη εβδομάδα, είχε χάσει το τουρνουά της ATP στο Delray Beach, επειδή ήθελε να «ελαχιστοποιήσει τους κινδύνους», αποφεύγοντας να πάρει μια πτήση στο εξωτερικό για τη Φλόριντα.

Το Australian Open θα ξεκινήσει στις 8 Φεβρουαρίου στο Melbourne Park, τρεις εβδομάδες πίσω από τις συνηθισμένες ημερομηνίες, λόγω της πανδημίας.

Οι παίκτες πρέπει να δώσουν αρνητικό δείγμα προτού πάρουν μία από τις 15 πτήσεις τσάρτερ, που έχουν οργανωθεί από τους διοργανωτές του τουρνουά στην Αυστραλία. 

Μόλις φτάσουν στην Ωκεάνια ήπειρο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά δοκιμών Anticovid και να παραμείνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες στη Μελβούρνη, πριν συμμετάσχουν στο Grand Slam.