Μ. Γιλντιρίμ: Μην περιμένετε προνομιακή μεταχείριση των Ελλήνων στρατιωτικών (video)

Επιμένει στην ρητορική έντασης η Τουκρία καθως η χώρα μπαίνει στην τελική ευθεία για τις κρίσιμες για τον πρόεδρο Ερντογάν και το μέλλον της χώρας, εκλογές.

Ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ  επαναλαμβάνει την ισχυρισμούς περί γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο, και αποδίδει την ένταση στο Αιγαίο στην ελληνική αντίληψη, όπως λέει, ότι ολόκληρο το Αιγαίο είναι ελληνικη θάλασσα, παραγνωρίζοντας  τα νόμιμα δικαιώματα και   συμφέροντα της Τουρκίας.
Εκφράζει βαθιά απογοήτευση  για τις αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης για τους οκτώ τούρκους και συγχρόνως δηλώνει ότι είναι παράλογο να αναμένεται προνομιακή μεταχείριση για τους  δυο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται  στην Ανδριανούπολη.
Και απειλεί και πάλι σε σχέση με το ενεργειακό πρόγραμμα της Κύπρου ότι η Τουρκία θα προστατεύσει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων και τα δικά της στην Ανατολική Μεσόγειο.
Αλλά και ο αρχηγός του Τουρκικού Επιτελείου στρατηγός Χουλουσι Ακάρ, επανέλαβε τις απειλητικές δηλώσεις ευρισκόμενος σε τούρκικη φρεγάτα, δηλώνοντας ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις αναλαμβάνουν δράση το Αφρίν, στα Ανατολικά και Νοτιοανατολικά κι  αν χρειαστεί στην Μεσόγειο και στο Αιγαίο θα εκπληρώσουν  το καθήκον τους  και γι αυτό δεν θα πρεπει να κανει κανεις λαθος υπολογισμούς.
Οι αντιδράσεις στην Ελλάδα
«Οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού και του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας είναι απαράδεκτες και επιβεβαιώνουν, για μια ακόμη φορά, ότι η Άγκυρα δεν σέβεται το Διεθνές Δίκαιο. Είναι προφανές ότι οι προκλήσεις αυτές δεν πτοούν την Ελλάδα. Ας καταλάβουν, επιτέλους, οι επιτελείς της Άγκυρας ότι με τη στάση τους απομονώνουν τη χώρα τους από την Ευρώπη, την καθιστούν αβέβαιο σύμμαχο στο ΝΑΤΟ και προβληματικό γείτονα για τα κράτη της Ανατολικής Μεσογείου», αναφέρει ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Α. Φερεντίνουwww.ert.gr

2018-05-20 19:30:19

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ