Μ. Γιλντιρίμ: Μην περιμένετε προνομιακή μεταχείριση των Ελλήνων στρατιωτικών

Προκλητικές δηλώσεις τόσο από τον τούρκο πρωθυπουργό, όσο και από τον αρχηγό των Ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας, νωρίτερα σήμερα.
Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε ότι η ένταση στο Αιγαίο θα αποφευχθεί αν η Ελλάδα δεν το θεωρεί όλο δικό της, ενώ αναφερόμενος στους δύο έλληνες στρατιωτικούς σημείωσε πως είναι θέμα τουρκικής δικαιοσύνης και η Ελλάδα δεν πρέπει να περιμένει προνομιακή μεταχείρισή τους εφόσον παραβίασαν το τουρκικό δίκαιο.
Ο αρχηγός των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, επιθεωρώντας τις δυνάμεις που συμμετέχουν στην άσκηση «Λευκή Καταιγίδα» δήλωσε πως η χώρα του σέβεται το διεθνές δίκαιο αλλά ο στρατός, αν κληθεί, θα εκπληρώσει το καθήκον του στο Αιγαίο και για αυτό δεν πρέπει να κάνει κανείς λάθος υπολογισμούς εκεί.
Οι αντιδράσεις στην Ελλάδα
«Οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού και του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας είναι απαράδεκτες και επιβεβαιώνουν, για μια ακόμη φορά, ότι η Άγκυρα δεν σέβεται το Διεθνές Δίκαιο. Είναι προφανές ότι οι προκλήσεις αυτές δεν πτοούν την Ελλάδα. Ας καταλάβουν, επιτέλους, οι επιτελείς της Άγκυρας ότι με τη στάση τους απομονώνουν τη χώρα τους από την Ευρώπη, την καθιστούν αβέβαιο σύμμαχο στο ΝΑΤΟ και προβληματικό γείτονα για τα κράτη της Ανατολικής Μεσογείου», αναφέρει ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Α. Φερεντίνουwww.ert.gr

2018-05-20 13:30:19

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ