Νέα έξαρση κορονοϊό στις ΗΠΑ – Πλησιάζουν τους 190.000 οι θάνατοι – ΚΟΣΜΟΣ

Σε νέες εστίες της πανδημίας του κορονοϊού αναδεικνύονται τις τελευταίες εβδομάδες κάποιες μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ, όπως η Αϊόβα και η Νότια Ντακότα, ενώ οι νεκροί πλησιάζουν τους 190.000.

Η Αϊόβα έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά λοιμώξεων στη χώρα, με το 15% των τεστ που έγιναν την περασμένη εβδομάδα να είναι θετικά στον ιό. Στην κοντινή της Νότια Ντακότα το ποσοστό των θετικών τεστ ανέρχεται στο 19%, ενώ στη Βόρεια Ντακότα στο 18%, σύμφωνα με ανάλυση του Reuters.

Η έξαρση στην Αϊόβα και τη Νότια Ντακότα συνδέεται με τη λειτουργία εκ νέου των κολεγίων στην πολιτεία και ετήσια συγκέντρωση μοτοσυκλετιστών τον περασμένο μήνα στο Στέρτζις.

Το Κάνσας, το Άινταχο και το Μιζούρι βρίσκονται επίσης μεταξύ των πρώτων 10 πολιτειών με θετικά αποτελέσματα τεστ για την COVID-19.

Τα νέα κρούσματα κορονοϊού είχαν σημειώσει πτώση για επτά συναπτές εβδομάδες και ο αριθμός των θανάτων ανερχόταν σε περίπου 6.100 εβδομαδιαίως από την COVID-19 τον περασμένο μήνα στις ΗΠΑ.

Σε κατά κεφαλήν βάση, η χώρα κατατάσσεται στη 12η θέση παγκοσμίως σε αριθμό θανάτων, με 58 νεκρούς ανά 100.000 ανθρώπους και στην 11η στον κόσμο σε αριθμό κρουσμάτων, με 1.933 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, σύμφωνα με ανάλυση του Reuters.

Ο αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στις ΗΠΑ είναι ο υψηλότερος στον κόσμο, με περισσότερα από 6,3 εκατομμύρια, ενώ ακολουθούν η Ινδία με 4,3 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα SARS-CoV-2 και η Βραζιλία με 4,1 εκατομμύρια. Ο απολογισμός των νεκρών στις ΗΠΑ είναι επίσης ο υψηλότερος στον κόσμο.

Τα αμερικανικά Κέντρα Πρόληψης και Ελέγχου των Ασθενειών είχαν προβλέψει τον περασμένο μήνα ότι ο απολογισμός των νεκρών από COVID-19 θα φτάσει σε 200.000 με 211.000 ως τις 26 Σεπτεμβρίου.

Το ινστιτούτο υγείας του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον προέβλεψε την περασμένη εβδομάδα ότι οι θάνατοι στις ΗΠΑ από την COVID-19 θα φτάσουν τις 410.000 ως το τέλος του έτους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ