Νέα πρότυπα συνεργασίας των αμερικανικών εταιρειών με τη Huawei

Το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ επιβεβαίωσε την πρόταση του για τροποποίηση των κανόνων οι οποίοι θα επιτρέψουν στις αμερικανικές εταιρείες να συνεργαστούν με την Huawei.

H συνεργασία αυτή μεταξύ της Huawei και των εταιρειών με έδρα στις ΗΠΑ έχει ως βασικό της στόχο τον σαφή καθορισμό των προτύπων βάσει των οποίων θα μπορεί να γίνει η μεταξύ τους επικοινωνία, συναλλαγή και συνεργασία. Το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ θέλει να διευκολύνει τον τομέα των τηλεπικοινωνιών δημιουργώντας το υπόβαθρο πάνω στο οποίο θα μπορούν να σχεδιαστούν τα μελλοντικά βήματα της ανάπτυξης του 5G, των αυτόνομα κινούμενων οχημάτων, της Τεχνητής Νοημοσύνης και άλλων τομέων τεχνολογικής αιχμής.

Αρχικά, τα πρότυπα θα πρέπει να καθοριστούν με έναν ανοικτό, δίκαιο και αμερόληπτο τρόπο ενώ ταυτόχρονα θα ενθαρρύνεται η συμμετοχή προμηθευτών, επιστημονικών ερευνητικών ιδρυμάτων, βιομηχανιών και άλλων φορέων παγκόσμιου βεληνεκούς. Η συνεισφορά και ο παραγωγικός διάλογος θα προωθήσουν καλύτερα τη διαμόρφωση τεχνικών προτύπων και θα ενθαρρύνουν την υγιή ανάπτυξη της βιομηχανίας και της παγκόσμιας οικονομίας.

Η Huawei ξεκαθαρίζει ότι διατηρεί την ίδια και αμετάβλητη στάση σε αυτά τα θέματα, ενώ τα στελέχη της σημειώνουν σε όλους τους τόνους ότι η εταιρεία θα επιθυμούσε να συνεχίσει με ειλικρίνεια τον διάλογο αναφορικά με τα πρότυπα για τις νέες τεχνολογίες με τους ομολόγους της, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στις ΗΠΑ, «συμβάλλοντας στην τεχνολογική πρόοδο της κοινωνίας εν γένει», όπως τονίζουν χαρακτηριστικά.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι Αμερικανικές Αρχές ξεκαθαρίζουν ότι διατηρούν σταθερά το ενδιαφέρον τους προς την κατεύθυνση της διατήρησης της ασφάλειας των πολιτών, εξετάζοντας πάντοτε με προσοχή όλα τα ενδεχόμενα να αποτελούν τα προϊόντα της Huawei εν δυνάμει κινδύνους από κακόβουλη χρήση. Η συγκεκριμένη απόφαση του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ θεωρείται ότι πηγαίνει ένα βήμα πιο πίσω, ρίχνοντας ελαφρώς τους τόνους στην εμπορική διαμάχη μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ που έχει ξεσπάσει και στον τεχνολογικό τομέα.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ