Νέες απειλές Ερντογάν: Μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ
Ο Τούρκος πρόεδρος που παρευρέθηκε σήμερα στις εκδηλώσεις στην περιοχή Αχλάτ του Μπίτλις με αφορμή την 951η επέτειο από τη Νίκη του Μαλάζγκιρτ συνέχισε την ρητορική των προκλήσεων λέγοντας ότι ο τουρκικός στρατός θα συνεχίζει τις επιχειρήσεις για την… ασφάλεια της χώρας του. «Μπορεί να έρθουμε ξαφνικά (στα βόρεια της Συρίας) ένα βράδυ και μπορούμε να έρθουμε οπουδήποτε αλλού» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε για άλλη μια φορά ότι ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας δεν θα τελειώσει μέχρι να εξασφαλιστεί η ασφάλεια στα νότια σύνορά της χώρας με έναν διάδρομο βάθους 30 χιλιομέτρων.

«Καθώς βλέπουμε ότι οι νέοι μας φροντίζουν το Αχλάτ και το Μαλάζγκιρτ, η εμπιστοσύνη μας στο μέλλον μιας μεγάλης και ισχυρής Τουρκίας αυξάνεται και η ελπίδα μας για το όραμα του 2053 αυξάνεται. Το Αχλάτ και το Μαλάζγκιρτ είναι τα ονόματα της θέλησής μας να υψώσουμε ξανά τον πολιτισμό μας. Η εμπιστοσύνη στους φίλους μας είναι η σφραγίδα της ανόδου μας, που προκαλεί φόβο στους εχθρούς μας» ανέφερε επίσης ο Τούρκος πρόεδρος και πρόσθεσε συγκεκριμένα:
Δηλώνω για άλλη μια φορά στον κόσμο ότι ο αγώνας μας δεν θα τελειώσει μέχρι να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια στα νότια σύνορά μας με έναν διάδρομο βάθους 30 χιλιομέτρων. Θα συνεχίσουμε τις επιχειρήσεις σύμφωνα με τις προτεραιότητες ασφαλείας της χώρας μας και τον δικό μας σχεδιασμό… Μπορεί να έρθουμε ξαφνικά (στα βόρεια της Συρίας) ένα βράδυ και μπορούμε να έρθουμε οπουδήποτε αλλού. Συντρίψαμε τα κεφάλια των τρομοκρατικών οργανώσεων και θα συνεχίσουμε να τα συντρίβουμε».