Νέες ΣΣΕ για τους εργαζόμενους στα Ζαχαρώδη προϊόντα

Στην υπογραφή νέων κλαδικών συμβάσεων εργασίας με τους εργοδότες των Ζαχαρωδών Προϊόντων, ανακοίνωσε ότι προχώρησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΕ-ΥΤΕ).
Οι ΣΣΕ ρυθμίζουν τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στις Βιομηχανίες / Βιοτεχνίες και στα πάσης φύσεως Εργαστήρια με διάρκεια ισχύος έως 31.12.2019.
Επίσης η ομοσπονδία αναφέρει ότι: «Οι νέες συμφωνίες ενσωμάτωσαν το περιεχόμενο της Δ.Α ΠΕΝΤ. 7/2016 Ζαχαρωδών Προϊόντων σε δύο διακριτές ΣΣΕ λόγω της επιμονής των εργοδοτικών οργανώσεων στο διαχωρισμό, επικαλούμενες το ασύμβατο μεταξύ της επιχειρηματικής δραστηριότητας των βιομηχανιών και των εργαστηρίων.
Οι βασικοί μισθοί και τα ημερομίσθια των εργαζομένων θα παραμείνουν σταθεροί για το 2018 και θα αυξηθούν από 01.01.2019 κατά ποσοστό 1%.
Θεωρούμε θετική εξέλιξη το γεγονός ότι μετά τα ξενοδοχεία και τη συμφωνία για ικανοποιητικές αυξήσεις στους βασικούς μισθούς, έρχεται τώρα η υπογραφή αυτών των συλλογικών συμβάσεων με τη συμβολική αύξηση 1% στο δεύτερο έτος, που βάζει τέλος στις συνεχείς μειώσεις μισθών από τους ΣΕΒ/ΕΒΒΖΕ και ΓΣΕΒΕΕ/ΟΕΖΕ».www.ert.gr

2018-06-08 13:03:36

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ