Νέος πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων ο Ιταλός Τιτζάνο

Μετά από 18 χρόνια υπάρχει αλλαγή στην ηγεσία της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων, καθώς τον Αλγερινό Αμάρ Αντάντι διαδέχεται ο Ιταλός Ντάβιντε Τιτζάνο, ο οποίος εξελέγη πρόεδρος κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, που διεξήχθη διαδικτυακά.

Ο νέος πρόεδρος, που εξελέγη ομόφωνα, μιλώντας μετά την εκλογή του, είπε: «Στόχος είναι να κάνουμε τους Μεσογειακούς Αγώνες μεγαλύτερους και δυνατότερους. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον Αμάρ Αντάντι για τη σπουδαία προσφορά του στη ΔΕΜΑ και με την ευκαιρία αυτή να τον προτείνω για τη θέση του επίτιμου προέδρου της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών αγώνων».

CIJM.ORG.GR/

 

Ντάβιντε Τιτζάνο

Ομόφωνα εξελέγησαν και τα υπόλοιπα μέλη του προεδρείου που είναι: 

  • Α΄ αντιπρόεδρος: Μεχρέζ Μπουσαγιέν ( Τυνησία) 
  • Β΄ αντιπρόεδρος: Μπερνάρ Αμσάλεμ (Γαλλία) 
  • Γενικός γραμματέας: Ιάκωβος Φιλιππούσης (Eλλάδα) 
  • Ταμίας: Γιώτης ΙωαννίδηςΣ (Κύπρος) 

Τα νέα εκλεγμένα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής κατά σειρά ψήφων είναι: Λιλιάνα Σούμπιτς (Κροατία), Καγετάνο Κορνέ (Ισπανία), Αμπντεραχμάν Χαμάντ (Αλγερία), Ελίφ Οζντεμίρ (Τουρκία), Αμπντελατίφ Ιντμαχαμά (Μαρόκο), Μπλαζ Πέρκο (Σλοβενία), Μοχάμεμτ Γκρεμιντά (Λιβύη) .

Στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης έγινε παρουσία της υποψηφιότητας του Ηρακλείου για τους Μεσογειακούς Beach Games 2023 και ακολούθησε ψηφοφορία, με τα μέλη της μεσογειακής οικογένειας να επιλέγουν ομόφωνα το Ηράκλειο ως την διοργανώτρια πόλη. 

Επίσης ομόφωνα εγκρίθηκαν ο διοικητικός απολογισμός της διοίκησης, που παρουσίασε ο γενικός γραμματέας Ιάκωβος Φιλιππούσης, ο οικονομικός απολογισμός και ο προυπολογισμός για το 2022. 

Αποφασίστηκε και η αλλαγή του καταστατικού, ώστε η ΔΕΜΑ να μπορεί να διοργανώνει διαδικτυακά τη Γενική Συνέλευση και την Εκτελεστική Επιτροπή, ενώ ακολούθησε παρουσίαση της προόδου των έργων από τις πόλεις που θα διοργανώσουν τους επόμενους Μεσογειακούς Αγώνες, το Οράν το 2022 και το Τάραντο 2026. 

Τέλος, απονεμήθηκε ο τίτλος Order of Merit ή κι έγιναν επίτιμα μέλη για τις σπουδαίες υπηρεσίες τους στον αθλητισμό της Μεσογείου, ο Βίκτορ Ναράνχο Σάντσεθ (Spain), ο Μαρουάν Μαγκούρ (Libya) και ο Στάβρι Μπέλο (Albania). 

Ο τίτλος Order of Merit απονεμήθηκε και στους Σουχάιλ Χούρι (Λϊβανος), Ντίνος Μιχαηλίδης (Κύπρος) και Αλέν Λουντζενφίχτερ (Γαλλία). 

Ο απερχόμενος πρόεδρος Αμάρ Αντάντι στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του ευχαρίστησε όλες τις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές – μέλη της ΔΕΜΑ και τους ανθρώπους της Μεσογειακής αθλητικής οικογένειας και ζήτησε από όλους να συνεχίσουν να εργάζονται για την ανάπτυξη των Μεσογειακών Αγώνων.