Νέο format στο Champions League σχεδιάζει η UEFA

0
32

«Επανάσταση» στο Champions League εξετάζει να φέρει η UEFA, σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα των «Times».

Με βάση το ρεπορτάζ του έγκυρου βρετανικού μέσου ενημέρωσης η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία εξετάζει ένα νέο σύστημα διεξαγωγής της κορυφαίας διοργάνωσης που έχει υπό την σκέπη της με τη συμμετοχή 32 ή 36 ομάδων, καθεμία εκ των οποίων θα δίνει 10 μονούς αγώνες πριν από τις νοκ άουτ αναμετρήσεις, ενώ δύο αγωνιστικές θα διεξάγονται Σαββατοκύριακο!

Οι επαφές της UEFA με την ECA και τις ευρωπαϊκές συνομοσπονδίες έχουν ξεκινήσει κι έχουν ως αφετηρία τη σεζόν 2024/2025. Όπως γράφουν οι «Times» οι άνθρωποι της ανώτερης αρχής του ποδοσφαίρου της «Γηραιάς Ηπείρου» προκρίνουν ένα νέο format, που βασίζεται στη λογική του ελβετικού συστήματος, το οποίο θα δώσει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αλλά και περισσότερα έσοδα στη διοργάνωση.

Επίσης αναφέρεται ότι στο «αναβαθμισμένο» Champions League θα συμμετέχουν 32 ή 36 ομάδες, οι οποίες θα χωριστούν σε τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας.

Μετά από κλήρωση κάθε ομάδα θα δίνει 10 αγώνες (5 εντός και 5 εκτός έδρας) με διαφορετικές ομάδες, με βάση τα γκρουπ δυναμικότητας, προτού αρχίσει η φάση των νοκ άουτ αγώνων.

Για παράδειγμα, μία ομάδα του πρώτου γκρουπ θα δίνει δύο ματς με αντιπάλους από τον ίδιο όμιλο, τρία με ομάδες του δεύτερου γκρουπ, τρία με εκείνες του και δύο με αντιπάλους του τέταρτου.

Επιθυμία της UEFA είναι να διεξάγονται περισσότερα ματς ανάμεσα στις δυνατές ομάδες της διοργάνωσης, προκειμένου αυτό να προσελκύσει περισσότερους χορηγούς, αλλά και να διατηρήσει στα ύψη το ενδιαφέρον του κόσμου. Υπάρχουν, μάλιστα, συζητήσεις προκειμένου να διεξάγονται δύο από τις αγωνιστικές το Σαββατοκύριακο.

Αφού ολοκληρωθεί η πρώτηξ φάση, όλες οι ομάδες θα τοποθετηθούν σε έναν πίνακα ανάλογα με τους βαθμούς που συγκέντρωσαν. Οι 16 πρώτες θα προκριθούν στα νοκ άουτ ματς, σε λογική playoffs του NBA.

Δηλαδή, ο [πρώτος θα παίξει με τον 16ο, ο 2ος με τον 15ο και ούτω καθεξής, σε διπλές αναμετρήσεις. Επίσης, υπάρχουν σκέψεις οι ομάδες που θα τερματίζουν από την 17η έως την 24η θέση να «υποβιβάζονται» στο Europa League, όπως συμβαίνει τώρα με όσες τερματίζουν τρίτες στους ομίλους.

Τέλος, με την προοπτική να δοθεί ένα έξτρα κίνητρο στις ομάδες, δεν αποκλείεται αυτές που συμμετέχουν στην ημιτελική (ή προημιτελική) φάση της διοργάνωσης, να παίρνουν απευθείας την πρόκριση για το επόμενο Champions League.

Κάτι που έως τώρα ισχύει μόνο για τον κάτοχο του τροπαίου, σε περίπτωση που δεν είχε πάρει το εισιτήριο μέσω του εγχώριου πρωταθλήματος.

Οι επαφές ανάμεσα στους εμπλεκόμενους φορείς του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου θα κορυφωθούν το προσεχές διάστημα, χωρίς ν΄ αποκλείεται το ενδεχόμενο να υπάρξουν οι πρώτες ανακοινώσεις τις επόμενες εβδομάδες.

Οι κορυφαίοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι βλέπουν με ιδιαίτερα θετικό μάτι μία τέτοια προοπτική, αφού θα έχουν τη δυνατότητα ν΄ αυξήσουν τα έσοδά τους (κατά πρώτο λόγο) και σαφώς θα μπορούν να δίνουν πιο πολλά ανταγωνιστικά ματς μέσα στη σεζόν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ