Νίμιτς: Δεν έχουμε ακόμα τελική συμφωνία-Οι δύο πλευρές εργάζονται σκληρά για τη λύση

Ο Μάθιου Νίμιτς κάνει λόγο για συνέχιση του διαλόγου στις Βρυξέλλες καθώς οι συζητήσεις στη Νέα Υόρκη δεν έδωσαν τελική λύση.
Οι συζητήσεις έχουν εντατικοποιηθεί, η απόσταση που χωρίζει τα θέματα έχει μειωθεί, αλλά δεν έχουμε ακόμα καταλήξει σε τελική λύση ξεκαθάρισε ο ειδικός διαμεσολαβητής Μάθιου Νίμιτς παρουσία του Νίκου Κοτζιά και του ομολόγου του, της πΓΔΜ, Νικολά Ντιμιτρόφ κάνοντας μια αποτίμηση της προόδου που επετεύχθη στην διάρκεια των διαβουλεύσεων που έλαβαν χώρα για το ονοματολογικό στην έδρα του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών.
Στις δηλώσεις του, ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, μίλησε για καλά προσδιορισμένα θέματα με τις δύο πλευρές να εργάζονται σκληρά προκειμένου να εξευρεθεί λύση και πως ο διάλογος θα συνεχιστεί στις Βρυξέλλες όπου και μεταβαίνουν ο Νίκος Κοτζιάς και ο Νικολά Ντιμιτρόφ.

“Τα θέματα είναι καλά προσδιορισμένα κ έχουν περιοριστεί/δεν υπάρχει ακόμη τελική συμφωνία/οι 2 πλευρές εργάζονται σκληρά για να βρεθεί λύση/ο διάλογος θα συνεχιστεί στις Βρυξέλλες όπου μεταβαίνουν οι κ @NikosKotzias @Dimitrov_Nikola “ είπε ο κ Νιμιτς @ERTsocial pic.twitter.com/cLem6n4tYs
— Lena Argiri (@lenaargiri) May 25, 2018

«Είχαμε συναντήσεις χθες και σήμερα, μιάμιση ημέρα συνομιλιών. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι οι συζητήσεις ήταν λεπτομερείς, τα θέματα είναι καλά προσδιορισμένα και έχουν περιοριστεί. Δεν έχουμε ακόμη τελική λύση των θεμάτων, αλλά και οι δυο πλευρές είναι αποφασισμένες να κάνουν αρκετά για την επίτευξη συμφωνίας και εργάζονται σκληρά για να το πετύχουν», σημείωσε ο κ. Νίμιτς.
Οι συζητήσεις των δύο υπουργών θα συνεχιστούν στις Βρυξέλλες, όπως είπε ο κ. Νίμιτς προσθέτοντας ότι «οι συνομιλίες έχουν εντατικοποιηθεί σημαντικά και οι δυο πλευρές έχουν σημαντικές θέσεις και εθνικά συμφέροντα που διακυβεύονται αλλά και οι δυο αναγνωρίζουν την σημασία της επίτευξης συμφωνίας και είναι αποφασισμένοι να το κάνουν».
Ερωτηθείς για το αν θα υπάρξει συνάντηση ανάμεσα στον Έλληνα και τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ στις αρχές Ιουνίου, ο ειδικός διαμεσολαβητής αρκέστηκε να πει ότι «οι δύο πλευρές γνωρίζονται πολύ καλά. Οι δυο υπουργοί μιλάνε συχνά και γνωρίζονται, οπότε θα βρουν έναν τρόπο για να το κάνουν».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετική είδηση

Β’ γύρος διαβουλεύσεων Κοτζιά-Ντιμιτρόφ στη Νέα Υόρκη
www.ert.gr

2018-05-25 18:14:46

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ