Ναυάγιο στα τουρκικά παράλια – Εννέα πρόσφυγες νεκροί, ανάμεσά τους έξι παιδιά (video)

Νέα τραγωδία με πρόσφυγες που πνίγηκαν όταν βυθίστηκε το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν την ώρα που τούς μετέφερε από την Τουρκία στην Ευρώπη στην περιοχή της Αττάλειας. Εννέα πρόσφυγες έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους έξι παιδιά και μία γυναίκα ενώ δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή η εθνικότητα των προσφύγων.

Το πλοιάριο, στο οποίο βρίσκονταν συνολικά 15 πρόσφυγες, αντιμετώπισε δυσκολίες στα ανοικτά της Αττάλειας, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Πέντε πρόσφυγες διασώθηκαν από αλιείς και το τουρκικό λιμενικό, ενώ ένας εξακολουθεί να αγνοείται.
Περισσότερο από ένα εκατομμύριο άνθρωποι, πολλοί εκ των οποίων προσπαθούσαν να γλιτώσουν από τον πόλεμο στη Συρία, έφτασαν στην Ελλάδα μέσω της Τουρκίας το 2015. Ο αριθμός των αφίξεων μειώθηκε μετά τη σύναψη συμφωνίας μεταξύ Άγκυρας και ΕΕ το 2016.
Όμως παρατηρητές επισημαίνουν ότι ο αριθμός των προσφύγων που επιχειρούν το επικίνδυνο ταξίδι έχει αρχίσει να σημειώνει ξανά αύξηση τους τελευταίους μήνες.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Μετανάστευσης, 10.948 άνθρωποι έχουν καταφέρει τους πέντε πρώτους μήνες του 2018 να φτάσουν στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας, πολλοί περισσότεροι από όσοι την ίδια περίοδο πέρυσι. Τριάντα πέντε άνθρωποι έχουν πνιγεί στην προσπάθειά τους.
Σχετική είδηση: Δεκάδες νεκροί μετανάστες στα ανοιχτά της νότιας Τυνησίας – Διασώθηκαν 68
Πηγές: ΕΡΤ1 [Βίντεο –Επιμέλεια: Ζ. Κονταξή], ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr

2018-06-03 20:00:28

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ