«Να ανακτήσουν τα Βενιζέλεια την αίγλη τους» (audio)

Την κοινή πεποίθηση ότι τα 70ά Βενιζέλεια στέφθηκαν από επιτυχία, αλλά και την ελπίδα ότι θα ανακτήσουν την αίγλη του παρελθόντος εξέφρασαν τρεις σημαντικοί παράγοντες του ελληνικού στίβου και αθλητισμού. Ο λόγος για τον Ιούλιο Συναδινό, Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, τον Γιάννη Κουτσιώρα, αρχιπροπονητή του ΣΕΓΑΣ, και τον Σάκη Κουβάτσο, διοργανωτή/συντονιστή των φετινών Βενιζελείων, πρόεδρο του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Χανίων καθώς και του Κύδωνα Χανίων, οι οποίοι φιλοξενήθηκαν στην εκπομπή «Πρώτο και στα Σπορ» του Πρώτου Προγράμματος με τον Τάσο Επιτρόπου και μίλησαν για τα Βενιζέλεια που διεξήχθησαν στα Χανιά στις 2 Ιουνίου, καθώς και για το όραμά τους για το μέλλον τόσο της διοργάνωσης αυτής όσο και του ελληνικού στίβου και αθλητισμού.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις των καλεσμένων:
Ιούλιος Συναδινός (Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού): «Τα Βενιζέλεια ολοκληρώθηκαν με επιτυχία. Είναι άλλωστε ένας καταξιωμένο αθλητικός θεσμός για το στίβο, όχι μόνο σε επίπεδο Κρήτης, αλλά και σε πανελλήνιο και διεθνές. Όλοι οι φορείς προσπαθούν ώστε η διοργάνωση να αποκτήσει ξανά την παλιά την αίγλη, με τον ΣΕΓΑΣ, τον τοπικό “Κύδωνα Χανίων” και την Περιφέρεια Κρήτης να συνεισφέρουν σημαντικά ώστε να γίνει μια πετυχημένη διοργάνωση. Από την πλευρά της Πολιτείας, βοηθάμε στο να συντηρείται το στάδιο σε καλή κατάσταση».
Γιάννης Κουτσιώρας (Αρχιπροπονητής ΣΕΓΑΣ): «Ξεχωρίσαμε πολλούς αθλητές και αθλήτριες, όπως την Ειρήνη Βασιλείου και τη Ραφαέλα Σπανουδάκη. Το επόμενο σημαντικό για εμάς ραντεβού είναι οι Μεσογειακοί Αγώνες στην Ταραγόνα της Ισπανίας από 27 μέχρι 30 Ιουνίου, οι οποίοι θα σημάνουν και το τέλος του πρώτου κύκλου. Οι αθλητές αρχίζουν να μπαίνουν σε αγωνιστικούς ρυθμούς και να φορμάρονται. Ο δεύτερος κύκλος περιλαμβάνει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Βερολίνο, που είναι και ο μεγάλος μας στόχος, και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με την συμμετοχή και των πρωταθλητών μας. Φέτος έχουμε το μεγαλύτερο αριθμό συμμετοχής αθλητών μας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και προχωράμε με αισιοδοξία και γιατί όχι, ελπίδα για διάκριση. Σαν ομοσπονδία έχουμε άριστη συνεργασία με την Πολιτεία, καταστρώνουμε ένα μακροπρόθεσμο πλάνο και πιστεύουμε ότι ο στίβος και τα υπόλοιπα αθλήματα θα είναι σε άνθηση τα επόμενα χρόνια. Όταν έχεις οργάνωση, δουλειά, επιμονή και όραμα όλα θα πάνε καλά».
Σάκης Κουβάτσος (Διοργανωτής/Συντονιστής των Βενιζελείων 2018, Πρόεδρος στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Χανίων & Πρόεδρος του Κύδωνα Χανίων): «Είναι βέβαιο πως τα φετινά Βενιζέλεια ήταν καλύτερα από πέρυσι, αλλά και χειρότερα από του χρόνου. Διότι τα πράγματα έχουν βελτιωθεί στο Εθνικό Στάδιο Χανίων και έτσι, κάθε χρόνο θα προσπαθούμε να αναβαθμίζουμε ποιοτικά τη διοργάνωση. Η επιτυχία μας σε επίπεδο οργάνωσης συνίσταται στο ότι έρχονται οι Έλληνες κορυφαίοι αθλητές. Από εκεί και πέρα, η περίοδος διεξαγωγής και οι στόχοι και οι προπόνηση των αθλητών θα καθορίζουν το επίπεδο των επιδόσεων. Οργανωτικά τα πήγαμε ιδανικά, η Σκυταλοδρομία Ειρήνης πέτυχε να συνδέσει τον αθλητισμό με την κοινωνία και την ειρήνη και ο κόσμος ανταποκρίθηκε. Σχετικά με το Στάδιο μπορεί μεν να έχει βελτιωθεί, αλλά γίνονται ακόμα έργα που θα βελτιώσουν τις υπηρεσίες προς τη νεολαία και τους αθλητές μας. Γενικά το Αθλητικό Κέντρο είναι σε καλή κατάσταση, καθώς έχουμε σταθερή χρηματοδότηση. Όταν θα ολοκληρωθούν τα έργα, τότε θα έχουμε ένα πραγματικό στολίδι στο κέντρο των Χανίων».
Επιμέλεια κειμένου: Γιάννης Μασοκώστας
ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑThe post «Να ανακτήσουν τα Βενιζέλεια την αίγλη τους» (audio) appeared first on sports.ert.gr.

2018-06-05 08:00:43

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ