ΝΔ: Και η Κομισιόν ψαλιδίζει τον εκτιμώμενο ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας

«Μετά το ΔΝΤ και τον ΟΟΣΑ, σήμερα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στις εαρινές προβλέψεις της, αναθεωρεί το ρυθμό ανάπτυξης προς το χειρότερο, τόσο για το 2018 όσο και για το 2019 σε σχέση με την προηγούμενη πρόβλεψή της», αναφέρουν σε κοινή δήλωση η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη και ο τομεάρχης Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Όπως σημειώνουν, «αυτό είναι αποτέλεσμα κυρίως της χαμηλότερης αναπτυξιακής επίδοσης του 2017. Υπενθυμίζεται ότι, αφού πρώτα η χώρα κατρακύλησε –και πάλι– στην ύφεση την περίοδο 2015-2016, η ανάπτυξη το 2017 διαμορφώθηκε σχεδόν 50% χαμηλότερα από τις αρχικές κυβερνητικές προβλέψεις».
Σύμφωνα με τους ίδιους, «για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται η αναπτυξιακή υστέρηση στην οποία έχει καταδικάσει τη χώρα η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καθώς και η συνεχής απόκλιση από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο».
«Η Κυβέρνηση είναι ανίκανη να πετύχει υψηλή, διατηρήσιμη και βιώσιμη ανάπτυξη, καθώς αδυνατεί να υπηρετήσει οποιοδήποτε αναπτυξιακό σχέδιο και στόχο. Ένα είναι βέβαιο: η χώρα χρειάζεται επειγόντως πολιτική αλλαγή», καταλήγει η δήλωσή τους.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr

2018-05-03 15:44:02

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ