Νεκρός Ρώσος συνταγματάρχης σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στη Μπερντιάνσκ

Ένας Ρώσος συνταγματάρχης που υπηρετούσε ως στρατιωτικός διοικητής της κατεχόμενης ουκρανικής πόλης Μπερντιάνσκ φέρεται να σκοτώθηκε σε έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου, σύμφωνα με δημοσιεύματα ρωσικών κρατικών μέσων ενημέρωσης.

Το παγιδευμένο αυτοκίνητο φέρεται να εξερράγη κοντά στο κτίριο της διοίκησης της πόλης, το οποίο χρησιμοποιείται ως ρωσική βάση.

Φωτογραφίες που κυκλοφορούν στα μέσα δείχνουν ότι το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε ο Ρώσος στρατιωτικός αξιωματούχος, ο οποίος έχει ταυτοποιηθεί ως συνταγματάρχης Άρτιομ Μπαρντίν, υπέστη σοβαρές ζημιές στην επίθεση

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Μπαρντίν υπέκυψε στα τραύματά του. Ωστόσο, ο Βλαντιμίρ Ρόγκοφ, ο διορισμένος από τη Ρωσία διοικητικός επικεφαλής της περιοχής Ζαπορίζια, ανέφερε σε μια ανάρτηση στο Telegram ότι ο συνταγματάρχης «παλεύει για τη ζωή του».

Ρώσοι αξιωματούχοι κατηγορύν την Ουκρανία ότι βρίσκεται πίσω από την επίθεση. Εφόσον ισχύει, θα είναι η πιο σημαντική μέχρι σήμερα δολοφονία αξιωματούχου που εργάζεται για την κατοχική κυβέρνηση της Ρωσίας στην Ουκρανία, σημειώνει ο Guardian. 

naftemporiki.gr