Νεογέννητο στη Βραζιλία επέζησε μετά από επτά ώρες ταφής

Ένα νεογέννητο κοριτσάκι από μια φυλή ινδιάνων της Βραζιλίας κατάφερε να επιζήσει παρότι έμεινε θαμμένο επί επτά ώρες από την οικογένειά του, ανακοίνωσαν την Πέμπτη οι τοπικές αρχές αφού το διέσωσαν.
Το βρέφος είχε τύχη βουνό, καθώς μία νοσοκόμα ενημέρωσε την αστυνομία όταν είδε να το θάβουν λίγο μετά τη γέννησή του στο εθνικό πάρκο Σινγκού, όπου ζουν πολλές φυλές αυτοχθόνων στην πολιτεία Μάτο Γκρόσο της δυτικής Βραζιλίας.
Ένα βίντεο δείχνει τους αστυνομικούς να σκάβουν στην άμμο για να σώσουν το νεογέννητο, ο ομφάλιος λώρος του οποίου δεν είχε ακόμη κοπεί.
Η προγιαγιά του βρέφους, μέλος της φυλής Καμαγιούρα, συνελήφθη, σύμφωνα με τον εισαγγελέα Πάουλο Ρομπέρτο ντο Πράντο. «Έχουμε ξεκινήσει έρευνα για να δούμε αν πρόκειται για παιδοκτονία ή αν πίστευε ότι το μωρό γεννήθηκε νεκρό», διευκρίνισε.
Παρότι πέρασε επτά ώρες θαμμένο, «το βρέφος είναι καλά στην υγεία του», τόνισε ο εισαγγελέας. Το νεογέννητο μεταφέρθηκε στην Κουιάμπα, πρωτεύουσα της πολιτείας Μάτο Γκρόσο, και νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα νεογνών.
Οι ανακρίσεις επεκτάθηκαν και σε άλλα μέλη της οικογενείας και της φυλής με τη βοήθεια ενός ανθρωπολόγου, ενός ψυχολόγου και εκπροσώπων της Funai, της κρατικής υπηρεσίας αρμόδιας για τις φυλές των αυτοχθόνων.
Διερευνάται επίσης η περίπτωση  να συνδέεται η ταφή με έθιμα της φυλής.
Η οικογένεια εξήγησε στην αστυνομία ότι το νεογέννητο έπεσε κάτω με το κεφάλι αφού η μητέρα του το γέννησε σε μια τουαλέτα, όμως οι αρχές αμφισβητούν αυτή την εκδοχή.
Τα δεδομένα, ότι η μητέρα είναι μόλις 15 ετών και ο πατέρας αρνείται  να το αναγνωρίσει οδηγούν τους αστυνομικούς πιο κοντά στο συμπέρασμα  ότι προσπάθησαν να σκοτώσουν το νεογέννητο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-, AFPwww.ert.gr

2018-06-08 09:16:30

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ