Νιγηρία: Νέα ένοπλη επίθεση «απελευθέρωσης» φυλακισμένων

0
29

Βαριά οπλισμένοι άνδρες εισέβαλαν το βράδυ της Παρασκευής σε φυλακή της πολιτείας ‘Ογιο, στη νοτιοδυτική Νιγηρία, και απελευθέρωσαν περισσότερους από 800 κρατούμενους στην τρίτη αυτού του είδους μεγάλη επίθεση φέτος, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος της σωφρονιστικής διοίκησης.

«Άνδρες οπλισμένοι  με προηγμένα όπλα και χειροβομβίδες επιτέθηκαν στο σωφρονιστικό κατάστημα του Αμπονλόγκο το βράδυ της Παρασκευής. Επειτα από ανταλλαγή πυροβολισμών με τους φρουρούς και αξιωματικούς της φυλακής, εισέβαλαν στο προαύλιό της ανατινάζοντας τους τοίχους με δυναμίτη» δήλωσε ο Ολανρεουάζου Αντζορίν

«Πολλοί κρατούμενοι (που τράπηκαν σε φυγή) συνελήφθησαν ήδη» προσέθεσε.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της διοίκησης του σωφρονιστικού καταστήματος, λείπουν 575 κρατούμενοι, που όλοι περίμεναν τη δίκη τους ενώ 262 δραπέτες συνελήφθησαν. Στην ανακοίνωση προστίθεται επίσης ότι στη φυλακή στεγάζονταν μόνο 64 κατάδικοι, οι οποίοι δεν κατάφεραν να διαφύγουν.

Η Νιγηρία, η πιο πολυπληθής χώρα της Αφρικής, είναι αντιμέτωπη με μεγάλη ανασφάλεια, καθώς εγκληματικές ομάδες αναπτύσσουν δράση στις τεράστιες εκτάσεις του εδάφους της.

Στις 13 Σεπτεμβρίου επίσης, επίθεση είχε πραγματοποιηθεί σε φυλακή, στα κεντρικά της χώρας, στην πολιτεία Κόγκι, όπου 240 κρατούμενοι είχαν απελευθερωθεί. 

Τον Απρίλιο, σε άλλη φυλακή στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας είχε πραγματοποιηθεί επίθεση και περισσότεροι από 1.800 κρατούμενοι απέδρασαν.

Πηγή: ΑΜΠΕ