Νοσηλεία παιδιών με καρκίνο από την Αλβανία στο Ογκολογικό Παίδων «Ελπίδα»

Γέφυρα ανάμεσα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Τιράνων με το Παίδων «Αγία Σοφία» και το Ογκολογικό του Συλλόγου «Ελπίδα» αποτελεί το σύμφωνο συνεργασίας, το οποίο υπέγραψαν οι ηγεσίες των υπουργείων Υγείας των δύο χωρών. Ήδη οι μικροί ασθενείς από την Αλβανία νοσηλεύονται στο ελληνικό ίδρυμα.
Η νοσηλεία παιδιών με καρκίνο από την Αλβανία στη χώρα μας και στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων «Ελπίδα» γίνεται άτυπα εδώ και αρκετά χρόνια.
Με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας ανάμεσα στο ελληνικό και το αλβανικό υπουργείο Υγείας, διασυνδέεται πλέον επίσημα το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Τιράνων με το νοσοκομείο «Αγία Σοφία» και το Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων «Ελπίδα».
«Χαίρομαι που αυτή η δομή έχει κουλτούρα ισότιμης και καθολικής φροντίδας παιδιών χωρίς διακρίσεις» δήλωσε ο υπουργός υγείας Ανδρέας Ξανθός.
Το μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, η Αλβανή ομόλογός του και η πρόεδρος του Συλλόγου «Ελπίδα» Μαριάννα Βαρδινογιάννη.
«3 στα 4 παιδιά γίνονται εντελώς καλά με την προοπτική σύντομα να γίνονται 4 στα 4» δήλωσε η πρόεδρος του Συλλόγου «Ελπίδα», Μαριάννα Βαρδινογιάννη.
Στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων «Ελπίδα» 2 στα 10 παιδιά με καρκίνο που νοσηλεύονται προέρχονται από γειτονικές χώρες, ενώ άμεση είναι η διασύνδεση με πολλά μεγάλα νοσοκομεία του εξωτερικού.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Σμαράγδα Αγορογιάννηwww.ert.gr

2018-04-27 21:27:24

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ