Νοσοκόμα παρηγορεί ασθενή μέσα σε φορείο απομόνωσης – ΚΟΣΜΟΣ


Αυτό που ξέρουν να κάνουν πολύ καλά κάνουν και σε αυτή την κρίση με τον κορονοϊό οι νοσηλευτές σε όλο τον κόσμο: Εκτός από την πρακτική φροντίδα, καθησυχάζουν και παρηγορούν, καθώς έρχονται σε μεγάλη και καθημερινή επαφή με ανθρώπους που ασθενούν με τον ιό. Κι εκτός από το ιατρικό κομμάτι, πολλές φορές είναι εκείνοι που θα πουν μια ανακουφιστική κουβέντα. 

Μια τέτοια στιγμή, μέσα σε ασθενοφόρο στην Ιταλία, καταγράφει το παρακάτω βίντεο, που ανέβασε στο Facebook ο λογαριασμός Nurse Times.

Η νοσοκόμα κάθεται δίπλα σε έναν ασθενή, πιθανώς με κορονοϊό, ο οποίος μεταφέρεται μέσα σε ένα φορείο με ειδικό περίβλημα. Ο ασθενής είναι φοβισμένος, όπως φαίνεται από την αντίδραση της νοσοκόμας, που τον καθησυχάζει με ήρεμη φωνή και βάζει το χέρι της σαν για να τον αγγίξει, πάνω από το φορείου απομόνωσης. 

«Μην ανησυχείς, Μάριο» του λέει η νοσοκόμα και του εξηγεί πως η σειρήνα μπήκε για να φτάσει το ασθενοφόρο πιο γρήγορα. Και ακουμπά το περίβλημα του φορείου σε ένα απόμακρο καθησυχαστικό χάδι.

Una carezza attraverso la barella ad alto biocontenimento ed alcune parole per tranquillizzare il paziente dette da questa infermiera:“Mario stai calmo, usiamo la sirena solo per fare più velocemente”.Seguici su #NurseTimesGiornale di Informazione Sanitaria

Δημοσιεύτηκε από NurseTimes στις Κυριακή, 5 Απριλίου 2020

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ ΚΟΣΜΟΣ.GR

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ