Ν. Βούτσης: Nα τελειώσει γρήγορα η περιπέτεια με την κράτηση των Ελλήνων στρατιωτικών

«Πρέπει, γρήγορα, να τελειώσει αυτή η περιπέτεια» επεσήμανε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, αναφερόμενος στη συνεχιζόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Βούτσης υπογράμμισε τη «διευκόλυνση» των τουρκικών αρχών, εν προκειμένω του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, για να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του, στους δύο στρατιωτικούς, στον χώρο κράτησης τους, στην Αδριανούπολη και επισήμανε ότι «το ζήτημα δεν είναι, εάν τους κακομεταχειρίζονται, ή όχι».
«Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο κατατεθειμένο, από οποιαδήποτε πλευρά» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Βουλής και τόνισε: «Επαναλαμβάνω, ότι και μία μέρα, όταν είναι κανείς, με στέρηση της ελευθερίας του, όπου κι αν είναι, είναι μια περιπέτεια. Την οποία, ιδιαίτερα αυτά τα νέα παιδιά θα πρέπει πολύ γρήγορα να κλείσουν».
«Οι σχέσεις ανάμεσα στις γείτονες χώρες, ανάμεσα σε σύμμαχες, φιλικές κατά τα άλλα χώρες δεν μπορεί να αδρανοποιούνται, να υπονομεύονται σε μεγάλο βαθμό από πράξεις, ενέργειες, ή παραλείψεις, οι οποίες οδηγούν σε αυτού του είδους τα συμβάντα, που στο παρελθόν, ή και στο απώτερο παρελθόν, για δεκαετίες, με πολύ διαφορετικό τρόπο και με πλήρη συνεννόηση οι αρχές των δύο χωρών, έλυναν» πρόσθεσε ο κ. Βούτσης και συνέχισε:
«Δεν υπάρχει, δηλαδή, η αντικειμενική βάση για να συνεχιστεί η κράτηση των δύο στελεχών των ενόπλων δυνάμεων».
Ο πρόεδρος της Βουλής επεσήμανε ότι αυτή η υπόθεση το μόνο που δημιουργεί είναι μια «επικινδυνότητα, στις διαθέσεις, στη συνείδηση των λαών μας, που δε χρειάζεται, που είναι αχρείαστη» και πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, ότι «κανείς δε μπορεί να παίζει με το συναίσθημα και την αξιοπρέπεια οποιοδήποτε λαού και μάλιστα γειτονικών λαών και οποιωνδήποτε ανθρώπων, ιδιαίτερα νέων ανθρώπων, που δεν υπάρχει καμία αιτίαση για την κατάσταση που σήμερα βρίσκονται».
Ο πρόεδρος της Βουλής επεσήμανε, τέλος, το μεγάλο ενδιαφέρον που δείχνει η κοινή γνώμη και την «ευαισθησία» της για το ζήτημα της κράτησης των δύο νέων στρατιωτικών και σημείωσε ότι είναι σημαντική οποιαδήποτε ενέργεια που βοηθά στην ανάδειξη του ζητήματος και πρόσθεσε ότι το θέμα αυτό πρέπει «να λυθεί, τάχιστα, με την άριστη διάθεση από όλες τις πλευρές».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr

2018-05-17 20:30:41

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ