Ξάνθη: Τροχαίο μετά από καταδίωξη με θύματα μετανάστες

Είχαν Άγιο . Οκτώ παράνομα εισερχόμενοι μετανάστες σώθηκαν από θαύμα, καθώς το αυτοκίνητο που τους μετέφερε έχει μετατραπεί σε άμορφη μάζα σιδερικών. Σε τροχαίο ατύχημα κατέληξε διακίνηση μεταναστών τα ξημερώματα στην Ξάνθη.
Το όχημα στο οποίο επέβαιναν 8 άτομα πιθανότατα εξαιτίας υπερβολικής ταχύτητας, έχασε τον έλεγχο στην είσοδο της Ξάνθης από τα Κιμμέρια στο ύψος του κόμβου στην οδό Κατσώνη. Και οι 8 επιβαίνοντες τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο ενώ μόνο ένας φέρεται να είναι βαρύτερα, χωρίς πάντως να κινδυνεύει η ζωή του. Πρόκειται για τρεις υπηκόους Πακιστάν, δύο σομαλούς, ένα αφγανό και έναν από την Ερυθραία. Ένας από τους Πακιστανούς φέρεται να είναι ο διακινητής ενώ αναζητούνται συνεργοί.
Σχεδόν κάθε μέρα και μια τρελή καταδίωξη
Συνηθισμένο περιστατικό καθώς τις ίδιες ώρες στη Ροδόπη ένας 26χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, μαζί με έναν 28χρονο ομοεθνή του που αναζητείται, προωθούσαν παράνομα στο εσωτερικό της χώρας, έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες υπηκόους Πακιστάν και Μπαγκλαντές. Όταν στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, με οδηγό τον 26χρονο και συνοδηγό τον 28χρονο, ο οδηγός του δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς. Στη συνέχεια, το όχημα εξήλθε από την Εγνατία Οδό στον κόμβο Ιάσμου και λίγο πιο κάτω ακινητοποιήθηκε. Ακολούθως, ο οδηγός μαζί με τον συνοδηγό, τράπηκαν πεζή σε φυγή, πλην όμως ο 26χρονος συνελήφθη άμεσα, ενώ ο 28χρονος κατευθύνθηκε σε παρακείμενη δασική έκταση, διαφεύγοντας της σύλληψη.
3.986 μετανάστες συνελήφθησαν το μήνα Απρίλιο
Κατά τη διάρκεια του μηνός Απριλίου μόνο στην Περιφέρεια Αν. Μ. θράκης συνελήφθησαν συνολικά
Τριάντα οχτώ (38) διακινητές μη νόμιμων μεταναστών και τρεις χιλιάδες εννιακόσια ογδόντα έξι (3.986) αλλοδαποί για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα.www.ert.gr

2018-05-08 20:48:36

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ