Ξανθός: Ολιστική φροντίδα για όλους στις ΤΟ.Μ.Υ. (video)

Σε δομές ολιστικής και ποιοτικής ανθρωποκεντρικής φροντίδας υγείας στοχεύει να μετατρέψει τις Τοπικές Μονάδες Υγείας, που λειτουργούν στο πλαίσιο της πρωτοβάθμιας φροντίφας υγείας, ο αρμόδιος υπουργός Ανδρέας Ξανθός, που ήταν καλεσμένος στην εκπομπή της ΕΡΤ «Άλλη Διάσταση».

«Για πρώτη φορά υπάρχει μια καλύτερη επαφή με τον γιατρό με άνεση χρόνου. Με την λειτουργία των Τοπικών Μονάδων Υγείας αλλάζουμε την κουλτούρα στις σχέσεις γιατρού- ασθενή» επεσήμανε ο κ. Ξανθός.
Τις ενστάσεις τους για τη λειτουργία των ΤΟ.Μ.Υ. διατύπωσαν στην εκπομπή νέοι γιατροί και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. καθώς σημείωσαν ότι σε δύο προκηρύξεις που έγιναν για στελέχωση των δομών, δεν υπήρξε ιδιαίτερη ανταπόκριση από τους γιατρούς.
Την ίδια ώρα, με νέα απόφαση του υπουργού Υγείας, αναπροσαρμόζονται οι μηνιαίες αποδοχές των γιατρών των ΤΟ.Μ.Υ. σε 1.800 έως 2.000 ευρώ, από 1.600 ευρώ που προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός.
Μέχρι στιγμής λειτουργούν 89 ΤΟ.Μ.Υ. σε όλη την Ελλάδα και όπως είπε ο Ανδρέας Ξανθός, «ο στόχος δεν είναι να γίνουν συνταγογραφικά κέντρα αλλά δομές ολιστικής φροντίδας με εξωστρέφεια και δυνατότητα παρέμβασης στα σχολεία«.
Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Σμαράγδα Αγορογιάννηwww.ert.gr

2018-06-15 21:31:07

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ