Ξεκίνημα για το εκπαιδευτικό καμπ ενόργανης αγοριών της European Gymnastics στη Μίκρα

0
22

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη το εκπαιδευτικό προπονητικό καμπ ενόργανης αγοριών της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής (European Gymnastics), το οποίο για πρώτη φορά φιλοξενείται από την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία και προσφέρει μία ξεχωριστή ευκαιρία επιμόρφωσης σε νεαρούς αθλητές ηλικίας 13-16 ετών, αλλά και στους προπονητές τους.

Το καμπ πραγματοποιείται από τις 21 έως τις 29 Αυγούστου στην αίθουσα «Ι. Μελισσανίδης» του Εθνικού Γυμναστηρίου Μίκρας, με την συμμετοχή 30 αθλητών και  27 προπονητών-συνοδών από 15 χώρες (Βέλγιο, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ιταλία, Κροατία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία, Σλοβακία, Τσεχία και Ελλάδα), αριθμός ιδιαίτερα ικανοποιητικός με δεδομένες τις ειδικές συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία.

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες βρίσκονται από ελληνικής πλευράς οι γεννημένοι το 2006 Άγγελος Μελιξετιάν και Σεραφείμ Εμινίδης, μαζί με τους προπονητές Αλκιβιάδη Γιαννακό και Άγγελο Γραβάνη.
 
Τους αθλητές και τους προπονητές καλωσόρισαν, το πρωί του Σαββάτου (21/08), ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Γ.Ο. Κώστας Πανταζής, ο Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Ενόργανης Ανδρών της European Gymnastics, Νορβηγός Τομ Θίνγκβολντ και ο υπεύθυνος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τη διοργάνωση, Κροάτης Μάριο Βούκογια.
 
Παρόντες στην έναρξη των εργασιών ήταν επίσης, εκ μέρους της διοίκησης της Ε.Γ.Ο., ο Β’ Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος της Τ.Ε. Ενόργανης Γυμναστικής, Αβραάμ Σαπρανίδης, ο οποίος έχει και τη γενική επίβλεψη του καμπ, καθώς και το μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και μέλος της Τ.Ε. Ενόργανης Ανδρών της European Gymnastics, Νίκος Προβιάς, που περιλαμβάνεται στους εκπαιδευτές του καμπ.
 
 Το καθημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει προπονήσεις υπό την επίβλεψη των έμπειρων εκπαιδευτών της European Gymnastics, επιμορφωτικά σεμινάρια υψηλού επιπέδου για τους προπονητές των συμμετεχόντων αθλητών, καθώς επίσης πολιτιστικές και τουριστικές-ψυχαγωγικές δράσεις που έχει προγραμματίσει η Ε.Γ.Ο. στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, προκειμένου οι επισκέπτες να αποκομίσουν τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους τους τομείς.