Ξεπέρασαν τα 6 εκατ. κρούσματα κορονοϊού οι ΗΠΑ – ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν σήμερα το όριο των 6 εκατομμυρίων κρουσμάτων κορονοϊού από την έναρξη της πανδημίας, σύμφωνα με καταμέτρηση του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Η πρώτη οικονομική δύναμη παγκοσμίως είναι μακράν η πλέον πληγείσα παγκοσμίως από την πανδημία σε απόλυτα μεγέθη, με περισσότερους από 183.000 θανάτους στο έδαφός της.

Σχεδόν το 20% των μολύνσεων από τον νέο κορονοϊό παγκοσμίως έχει καταγραφεί στις ΗΠΑ.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων της Covid-19 μειώθηκε τις τελευταίες εβδομάδες στις ΗΠΑ, αλλά η χώρα απέχει πολύ από την καταπολέμηση της πανδημίας.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ που θα διεκδικήσει μια δεύτερη θητεία στις 3 Νοεμβρίου υποσχέθηκε ολοκληρωτική νίκη επί της πανδημίας του κορονοϊού χάρη στην ανάπτυξη φέτος, όπως δήλωσε, ενός εμβολίου του οποίου «εκατοντάδες εκατομμύρια δόσεις θα είναι γρήγορα διαθέσιμες».

Το όριο των 5 εκατομμυρίων κρουσμάτων ξεπεράστηκε πριν από τρεις εβδομάδες.

Ιταλία: 996 κρούσματα – Τα περισσότερα στη Νάπολη

Τα κρούσματα κορονοϊού στην Ιταλία το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι 996, ενώ έξι άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Χθες, τα κρούσματα ήταν 1.365, με τέσσερις νεκρούς. Ενενήντα τέσσερις άνθρωποι έχουν εισαχθεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας και σε σύνολο είκοσι ενός περιφερειών, μόνον σε δυο δεν καταγράφονται, σήμερα, νέα κρούσματα.

Ο μεγαλύτερος αριθμός νέων μολύνσεων σημειώθηκαν στην περιοχή της Νάπολης, με 184 κρούσματα. Στην Λομβαρδία είναι 135 και στην περιφέρεια της Ρώμης 148.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, οι υπεύθυνοι του εθνικού συστήματος υγείας της χώρας ετοιμάζουν ειδικές οδηγίες και τεστ, για να μπορεί να εξακριβώνεται άμεσα, το Φθινόπωρο, αν ασθενείς με παρόμοια συμπτώματα , έχουν μολυνθεί με την εποχική γρίπη, ή με κορονοϊό.

Πάνω από 23.000 κρούσματα στην Ισπανία από την Παρασκευή

Η Ισπανία κατέγραψε περισσότερα από 23.000 νέα κρούσματα κορονοϊού από την Παρασκευή, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της υπηρεσίας εκτάκτων υγειονομικών καταστάσεων Φερνάντο Σιμόν σε συνέντευξη Τύπου, υποδηλώνοντας ότι το ποσοστό μόλυνσης έχει μειωθεί ελαφρώς από το ανώτατο όριο που είχε φθάσει την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, 2.489 νέα κρούσματα διαγνώστηκαν το τελευταίο 24ωρο, ενώ σε 462.858 ανέρχεται ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων από την έναρξη της πανδημίας στη χώρα.

Πέντε άνθρωποι πέθαναν την τελευταία ημέρα, αυξάνοντας σε 29.094 τον συνολικό απολογισμό των θανάτων.

Τα τελευταία αυτά στοιχεία μπορεί να αλλάξουν στο μέλλον καθώς η Ισπανία προσαρμόζει αναδρομικά τα ημερήσια επίσημα στοιχεία της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ