ΟΑΣΘ: 270 λεωφορεία στους δρόμους – Κεφαλογιάννης: Σύντομα περισσότερα αστικά

Την εκτίμηση πως στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η κατάσταση στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης θα βελτιωθεί, εξέφρασε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, μετά το πέρας της συνάντηση που είχε σήμερα με τη διοίκηση του ΟΑΣΘ.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, γίνονται συνεχώς ενέργειες οι οποίες έχουν συμβάλει στη βελτίωση της κατάστασης, αναγνωρίζοντας ωστόσο πως “δεν είμαστε στο επίπεδο που θα θέλαμε”.

Παράλληλα, εμφανίστηκε πεπεισμένος πως “η κατάσταση της πόλης θα αλλάξει” και αναφέρθηκε στα βήματα που πρόκειται να γίνουν έτσι ώστε οι αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης να αποκτήσουν καλύτερη εικόνα.

Αρχικά έκανε αναφορά στην απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου για τη σύμβαση ανάμεσα στον ΟΑΣΘ και στα ΚΤΕΛ σημειώνοντας πως εφόσον είναι θετική, ανοίγει ο δρόμος για τη συνεργασία των δύο πλευρών, στοιχείο που όπως έχει τονιστεί πολλές φορές, θα βελτιώσει τις αστικές συγκοινωνίες.

Στη συνέχεια ο κ. Κεφαλογιάννης δήλωσε πως πέρα από το παραπάνω, προχωρά παράλληλα η διαγωνιστική διαδικασία για την απόκτηση οχημάτων μεσώ leasing.

Σε ό,τι αφορά στον μεγάλο διαγωνισμό για την αγορά νέων λεωφορείων, σημείωσε πως και σε αυτή την περίπτωση οι διαδικασίες προχωρούν και είπε πως μέχρι τον Ιούνιο θα βγει στον “αέρα”.

Διευκρίνισε επίσης πως ο διαγωνισμός αυτός αφορά στην απόκτηση ολοκαίνουργιων λεωφορείων, από τα οποία τα περισσότερα θα είναι υβριδικά ή ηλεκτροκίνητα, ενώ θα αποκτηθούν και κάποια ντιζελοκίνητα τελευταίας τεχνολογίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ