«Οι ακροδεξιοί εργαλειοποιούν τον κορονοϊό για να υπονομεύσουν την κυβέρνηση» – ΚΟΣΜΟΣ


«Οι ακροδεξιοί εξτρεμιστές εργαλειοποιούν  την κρίση του κορονοϊού», δήλωσε ο Τόμας Χάλντβανγκ, πρόεδρος της Ομοσπονδιακής  Υπηρεσίας για την Προστασία τους Συντάγματος της Γερμανίας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Die Zeit» και επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι «κάνουν κατάχρηση της κρίσης του κορονοϊού για δικούς τους σκοπούς».

Ο Χάλντνβανγκ επισήμανε ότι «ο κορονοϊός συγκεντρώνει μεγάλη προσοχή στην ακροδεξιά εξτρεμιστική σκηνή» και τόνισε ότι «πανδημία χρησιμοποιείται ως αφορμή για να υπονομευθεί η εμπιστοσύνη προς την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, για να διαδοθούν θεωρίες συνωμοσίας και να στιγματιστούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες ως φορείς του ιού».

Κατά τον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής  Υπηρεσίας για την Προστασία τους Συντάγματος, «οι ακροδεξιοί επινοούν σενάρια  καταστροφής ώστε να κερδίσουν την επιδοκιμασία για ακραίες, εξτρεμιστικές απόψεις. Γι’ αυτό και οι αρχές προστασίας του Συντάγματος λαμβάνουν σοβαρά υπόψη αυτού του είδους τις δραστηριότητες», τόνισε στην εβδομαδιαία εφημερίδα του Αμβούργου, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ ΚΟΣΜΟΣ.GR

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ