Οι αντιδράσεις στην Ελλάδα για τον θάνατο του Μαραντόνα

Ο κόσμος του παγκόσμιου αθλητισμού είναι συγκλονισμένος στην είδηση του θανάτου τού Ντιέγκο Μαραντόνα.

Η αθλητική κοινότητα θρηνεί την απώλεια ενός εκ των κορυφαίων που υπήρξαν στη γη, ανεξάρτητα από άθλημα και η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.

Τη θλίψη τους για το χαμό του μεγάλου Αργεντινού άσου φορείς και σύλλογοι του ελληνικού αθλητισμού σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, μέσω μηνυμάτων τους στους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, έγραψε: «Ήταν αδιαμφισβήτητα ο θνητός “θεός” του ποδοσφαίρου. Είδωλο και μοναδικός στο γήπεδο, αμφιλεγόμενο πρότυπο όμως, με τη στάση ζωής του. Λατρεύτηκε & πολεμήθηκε, σηματοδότησε για δεκαετίες τον παγκόσμιο αθλητισμό. Με συγκίνηση αποχαιρετούμε τον Ντιέγκο Μαραντόνα».

Το γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας ανήρτησε στον επίσημο λογαριασμό του στο twitter, το ακόλουθο μήνυμα: «”Έφυγε” ο Ντιέγκο Μαραντόνα! Ένας λάτρης του ποδοσφαίρου και του δίκιου!».

Τα δικά τους μηνύματα έστειλαν επίσης και οι:

ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Αναντικατάστατος, Ασταμάτητος. Αξέχαστος. Αθάνατος. Ένας αληθινός θρύλος του παιχνιδιού έφυγε. Η αγάπη για το ποδόσφαιρο προήλθε από σένα. Σε ευχαριστούμε για τις αναμνήσεις. Αναπαύσου εν ειρήνη Ντιέγκο Αρμάντο».

ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Καλό ταξίδι Ντιέγκο Ήταν τιμή μας που «ευλόγησες» τα χώματα της Τούμπας με την παρουσία σου. Ήταν ευλογία να σε παρακολουθούμε να αγωνίζεσαι. Καλό ταξίδι Ντιέγκο…».

ΚΑΕ Ολυμπιακός: «Το χρώμα της μπάλας μπορεί να είναι διαφορετικό, όμως το συναίσθημα είναι το ίδιο. Ο κόσμος του αθλητισμού θρηνεί σήμερα τον χαμό ενός θρύλου. Αναπαύσου εν ειρήνη Ντιέγκο».

ΚΑΕ ΑΕΚ: «Καταραμένο 2020. Μετά τον Kobe “έφυγε” βίαια, πρόωρα, μέχρι και ο Θεός (του ποδοσφαίρου). Συγκλονισμένοι…».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ