Οι αντιδράσεις των κομμάτων στις δηλώσεις Τσαβούσογλου

Ομόφωνη η καταδίκη από τα ελληνικά κόμματα στις προκλητικές δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφορικά με την απόφαση για αναστολή της διμερούς συμφωνίας επανεισδοχής προσφύγων με την Ελλάδα.  
Το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κάνει λόγο για μονομερή ακύρωση μιας διμερούς συμφωνίας μεταξύ κυβερνήσεων, χαρακτηρίζοντας τη στάση της Τουρκίας ως απαράδεκτη και κάνει λόγο για υπονόμευση των σχέσεων καλής γειτονίας. «Η Ελλάδα ούτε απειλείται, ούτε εκβιάζεται», υπογραμμίζει.
Ολόκληρη η ανακοίνωση
«Η Τουρκία ακυρώνει μονομερώς μια διμερή συμφωνία μεταξύ κυβερνήσεων, επικαλούμενη την απόφαση της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης μιας ευρωπαϊκής δημοκρατικής χώρας. Η στάση της αυτή είναι απαράδεκτη και υπονομεύει τις σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών και τη σταθερότητα στην περιοχή.
Η Ελλάδα ούτε απειλείται, ούτε εκβιάζεται.
Καλούμε την Κυβέρνηση να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες σε διμερές, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, προκειμένου η Τουρκία να τεθεί προ των ευθυνών της».

Ανέστειλε η Τουρκία τη διμερή συμφωνία επανεισδοχής προσφύγων (video)

Ως ανεπίτρεπτο εκβιασμό χαρακτηρίζει το Κίνημα Αλλαγής, τις δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας περί διακοπής της συμφωνίας με την Ευρώπη για την επανεισδοχή προσφύγων και μεταναστών, λόγω των αποφάσεων της ελληνικής δικαιοσύνης για τους «8» Τούρκους αξιωματικούς.
«Είναι εντελώς απαράδεκτες και στερούνται λογικής. Πρόκειται για ανεπίτρεπτο εκβιασμό. Είναι εντελώς διαφορετικό θέμα και δεν μπορεί να συνδέεται» αναφέρει σε ανακοίνωσή του όπου τονίζεται ότι: « Η απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης με μια συμφωνία που αναφέρεται σε ένα θέμα που αφορά συνολικά την Ε.Ε, η οποία οφείλει να παρέμβει άμεσα και αποφασιστικά».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr

2018-06-07 18:18:02

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ