Οι αρχές είχαν παγιδεύσει τα τηλέφωνα του δικηγόρου του Τραμπ

Οι ομοσπονδιακές αρχές κράταγαν αρχείο των εισερχόμενων και εξερχόμενων κλήσεων των τηλεφωνικών γραμμών του προσωπικού δικηγόρου του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, του Μάικλ Κόεν, αλλά δεν παρακολουθούσαν τι λεγόταν στις συνδιαλέξεις, μετέδωσε το NBC News, διορθώνοντας προηγούμενο ρεπορτάζ του, κατά το οποίο οι ερευνητές άκουγαν όσα συζητούνταν.
«Σε αυτή την περίπτωση, ήταν σε θέση μόνο να βλέπουν ότι κάποιος τηλεφωνούσε σε κάποιον άλλον», όχι να ακούν τι λεγόταν, διευκρίνισε ο ρεπόρτερ του NBC News Τομ Γουίντερ, ο ένας από τους δύο συντάκτες που έγραψαν το αρχικό ρεπορτάζ, το οποίο έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο του τηλεοπτικού δικτύου, μιλώντας στο MSNBC.
Το NBC News ανέφερε ότι η παρακολούθηση των γραμμών του Κόεν είχε αρχίσει πριν από τις εφόδους του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας και την κατάσχεση αρχείων και εγγράφων από τα γραφεία, το δωμάτιο του ξενοδοχείου και το σπίτι του δικηγόρου.
Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Χάκαμπι Σάντερς δήλωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των διαπιστευμένων συντακτών, πριν το NBC News διορθώσει το ρεπορτάζ του, ότι δεν έχει μπορέσει να επαληθεύσει όσα μετέδωσε το δίκτυο και πρόσθεσε ότι δεν έχει μιλήσει με τον Τραμπ για το θέμα.
Οι έφοδοι αποτελούσαν μέρος μιας ομοσπονδιακής έρευνας ποινικής φύσης σε βάρος του Κόεν στη Νέα Υόρκη, η οποία εν μέρει συνδέεται με την καταβολή 130.000 δολαρίων που είχε κάνει στην ηθοποιό πορνογραφικών ταινιών Στόρμι Ντάνιελς έναν μήνα πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ για να αγοράσει τη σιωπή της όσον αφορά μία σεξουαλική συνέλευση που εκείνη λέει ότι είχε με τον Τραμπ το 2006.

Mr. Cohen, an attorney, received a monthly retainer, not from the campaign and having nothing to do with the campaign, from which he entered into, through reimbursement, a private contract between two parties, known as a non-disclosure agreement, or NDA. These agreements are…..
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) May 3, 2018

…very common among celebrities and people of wealth. In this case it is in full force and effect and will be used in Arbitration for damages against Ms. Clifford (Daniels). The agreement was used to stop the false and extortionist accusations made by her about an affair,……
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) May 3, 2018

Νωρίτερα, ο Τραμπ ανέφερε μέσω Twitter ότι αποπλήρωσε το ποσό στον Κόεν σε μηνιαίες δόσεις, χωρίς να δώσει χρήματα από το ταμείο της προεκλογικής του εκστρατείας, για να τερματίσει τους «ψευδείς» ισχυρισμούς της Ντάνιελς, που κατ’ αυτόν είχαν σκοπό την «εκβίασή του».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuterswww.ert.gr

2018-05-04 06:10:52

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ