Οι βετεράνοι θαλασσόλυκοι ανοίγουν πανιά σε διεθνή διοργάνωση

Το Σεπτέμβριο του 2018 θα διεξαχθεί γι’ άλλη μια φορά η Διεθνής ιστιοπλοϊκή διοργάνωση βετεράνων Ikaria Senior Regatta, ένας αγώνας, όχι μόνο με αθλητικό, αλλά και κοινωνικό πρόσημο.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι είναι από 70 ετών και άνω και η φιλοσοφία της διοργάνωσης συνδέεται με την κυρίαρχη λογική του τόπου που φιλοξενεί τη διοργάνωση. Μακροζωία μεν, αλλά τα νέα είναι ότι πλέον συνδέεται και με την μακροκαλοζωία, συνεπώς και με δράσεις, ενεργό συμμετοχή και όχι «παροπλισμό» όσων έχουν συμπληρώσει κάποιες δεκαετίες ζωής.
«Στόχος μας είναι να ενεργοποιούμε τους φίλους της θάλασσας και να μην αφήνουμε να κυριαρχεί η εικόνα ότι οι ηλικιωμένοι, είναι μόνο για να κάθονται στα καφενεία», μας είπε ο εκ των διοργανωτών Χριστόδουλος Ξενάκης, σε πρόσφατη συνάντησή μας.
Η διοργάνωση του 2017 σημείωσε μεγάλη επιτυχία, τόσο από συμμετοχές, όσο και από τον αντίκτυπο της διοργάνωσης στις νησιωτικές κοινωνίες, ειδικά εκεί που ήταν σταθμοί για τους αγωνιζόμενους.

Σχετική είδηση: Θαλασσόλυκοι άνω των 70 ετών σε ιστιοπλοΐκή εβδομάδα βετεράνωνThe post Οι βετεράνοι θαλασσόλυκοι ανοίγουν πανιά σε διεθνή διοργάνωση appeared first on sports.ert.gr.

2018-06-04 14:13:48

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ