Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα καταγγέλλουν τη δικαστική απόφαση – ΚΟΣΜΟΣ

Την απόφαση σαουδαραβικού δικαστηρίου για οκτώ από τους κατηγορούμενους σχετικά με τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι κατήγγειλαν οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF) κατήγγειλαν, εκτιμώντας ότι η δίκη αυτή δεν επέτρεψε να γίνει γνωστή η αλήθεια για το έγκλημα αυτό.

«Η δίκη διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών και κατά συνέπεια δεν τηρήθηκαν οι στοιχειώδεις αρχές της δικαιοσύνης», σχολίασε ο γενικός γραμματέας της οργάνωσης, Κριστόφ Ντελουάρ, όταν ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Η δίκη αυτή, χωρίς ακροατήριο και χωρίς δημοσιογράφους, δεν επέτρεψε να μάθουμε την αλήθεια και να καταλάβουμε τι συνέβη στις 2 Οκτωβρίου 2018 στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη (όπου δολοφονήθηκε ο Κασόγκι) και ποιος είχε δώσει την εντολή», πρόσθεσε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Παράλληλα, ωστόσο, η οργάνωση εξέφρασε την ικανοποίησή της επειδή ακυρώθηκαν οι θανατικές ποινές που είχαν επιβληθεί πρωτοδίκως σε ορισμένους από τους κατηγορούμενους. Οι RSF εκτιμούσαν ότι αυτές οι καταδίκες σε θάνατο ίσως να ήταν «ένα μέσο για να σιωπήσουν για πάντα οι μάρτυρες της δολοφονίας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ