Οι διαβουλεύσεις για το Μακεδονικό-Αισιόδοξος για συμφωνία ο Τζανακόπουλος (video)

Την αισιοδοξία του ότι ο Ζόραν Ζάεφ θα κάνει το αποφασιστικό βήμα προκειμένου να υπάρξει συμφωνία για το όνομα της πΓΔΜ, έξεφρασε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Ο Γιώργος Κουμουτσάκος, μιλώντας στην εκπομπή ΕΠΤΑ της ΕΡΤ, είπε οτι η λύση δεν μπορεί να είναι οποιαδήποτε λύση.
Το μήνυμα ότι πάνω στο τραπέζι βρίσκεται μια καλή συμφωνία στέλνει η Αθήνα στα Σκόπια με αφορμή την προσπάθεια Ντιμιτρόφ να φρενάρει τις προσδοκίες για λύση η οποία, όπως είπε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, πρέπει να κλείσει πολύ σύντομα. Δυστυχώς κάποιοι επιμένουν να παίζουν παιχνίδια, επισημαίνει κυβερνητικός αξιωματούχος.

Την αισιοδοξία του για την αίσια έκβαση του ονοματολογικού της ΠΓΔΜ εκφράζει ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στη Νέα Σελίδα.
Σημειώνει ακόμα ότι ο υπουργός Εξωτερικών και ο πρωθυπουργός έχουν εξασφαλίσει όλες τις απαραίτητες δικλίδες ώστε να τηρηθούν όλες οι υποχρεώσεις που πρόκειται να αναληφθούν από τους γείτονές μας. Για τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο θέμα, ο κ. Τζανακόπουλος τονίζει πως «μέχρι να αποφασίσει θα έχει απολέσει και όποια ψήγματα αξιοπιστίας τού έχουν απομείνει».
Μιλώντας στην εκπομπή ΕΠΤΑ της ΕΡΤ, ο τομεάρχης εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, τόνισε ότι αυτό το ζήτημα πρέπει να λυθεί. Όμως κανείς δεν μπορεί να αποδεχτεί ότι είναι λύση του προβλήματος η οποιαδήποτε λύση.
Πηγή: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr

2018-06-09 14:50:37

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ