Οι εκλογές στην ώρα τους, διαμηνύει η κυβέρνηση στη ΝΔ (video)

Οι εκλογές θα γίνουν με την λήξη της τετραετίας το φθινόπωρο του 2019, διαμηνύει σε όλους του τόνους η κυβέρνηση απαντώντας στην ηγεσία της ΝΔ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι «τους διαβεβαιώνουμε πώς θα ανανεώσουμε τη λαϊκή εντολή στην ώρα της. Κι αυτό γιατί ο ελληνικός λαός δεν προκειται να αποδεχθεί την παλινόρθωση πολιτικών κομμάτων που εξέθρεψαν σύστημα διαφθοράς διαπλοκής και παραεξουσίας διαφόρων ολιγαρχών, που θεωρούν ότι πολίτες κυβέρνηση δικαιοσύνη τους χρωστούν».
Eνα εικοσιετράωρο νωρίτερα, ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στην ΕΡΤ1 αναφερόταν σε ενδεχόμενο εθνικών εκλογών μαζί με τις αυτοδιοικητικές στις 13 Οκτωβρίου 2019. Είπε συγκεκριμένα: «Οι εθνικές εκλογές πρέπει να γίνουν στην ώρα τους με τη συμπλήρωση της τετραετίας. Αυτό συμφέρει τη χώρα και έτσι πορευόμαστε. Άρα ενδεχομένως να κουμπώσει με τις 13 Οκτωβ΄ριου 2019».
Ο Παναγιώτης Ρήγας γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ είπε σήμερα στην ΕΡΤ1: «Δεν θα πω πότε δεν έχουμε αποφασίσει, ούτε έχει γίνει καμία συζήτηση. Εκλογές με την λήξη θητεία της κυβέρνησης. Η αριστερή κυβέρνηση θα βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια».
Επιμένει στη γραμμή για πρόωρες εθνικές κάλπες η ΝΔ, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση ότι επιχειρεί να καθυστερήσει τη λαϊκή ετυμηγορία. Λέει σε ανακοίνωσή της: «Καθώς η χώρα δεν μπορεί να σέρνεται άλλο από την ανικανότητα και τις ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ, η πρόταση που κατέθεσε ο κ. Μητσοτάκης είναι η μόνη λύση: Αν ο κ. Τσίπρας πιστεύει πραγματικά, όπως ισχυρίζεται, ότι κλείνει με επιτυχία τον Αύγουστο ένας κύκλος για την χώρα, ας κάνει εκλογές το Σεπτέμβριο».
Ο κυβερντηικός εκπρόσωπος ανταπάντησε ότι «η ώρα της, θα είναι όταν λήξει η συνταγματικά προβλεπόμενη θητεία της κυβέρνησης, το φθινόπωρο του 2019».
Την αντίθεσή του σε πρόωρες εκλογές εξέφρασε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ. Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος διερωτήθηκε: «Είμαστε σοβαροί; Αυτή η καραμέλα πρέπει να σταματήσει. Πρόωρες εκλογές μόνο αναστάτωση φέρνουν στην Οικονομία και ευρύτερα στην κοινωνία».
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων είπε στην ΕΡΤΙ ότι «προσπαθούν να δημιουργήσουν ευφορία ότι πάμε καλά φεύγουμε από μνημόνια και να κάνουν εκλογές αιφνίδια μετά τον Αύγουστο».
Ο Χρήστος Κατσώτης από το ΚΚΕ είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα: «Οι εκλογές θα γίνουν όταν η άρχουσα τάξη θεωρήσει ότι θα έχει μια σταθερότητα στο να συνεχίσει την πολιτική της, είτε τον Οκτώβριο του 2018, ή τον Οκτώβριο του 2019».
Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκηςwww.ert.gr

2018-04-30 18:43:17

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ