Οι επιπτώσεις των αναδυόμενων τεχνολογιών στην εργασία στο EmTech Next 2018

Οι αναδυόμενες τεχνολογίες όπως η τεχνητή νοημοσύνη (AI), η εικονική πραγματικότητα (VR) και η ρομποτική επιφέρουν δραστικές και ριζοσπαστικές αλλαγές στον τομέα της εργασίας σε όλες τις βιομηχανίες και αφορούν μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις. Ποιες θα είναι οι κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις των τεχνολογιών αυτών στις κοινωνίες;
Το συνέδριο EmTech Next που θα διεξαχθεί από τις 4 και 5 Ιουνίου στο Media Lab του MIT στη Μασαχουσέτη, θα εξετάσει τις παγκόσμιες τάσεις καθώς και τις επιπτώσεις των αλλαγών αυτών στον τομέα της εργασίας.
Πανεπιστημιακοί, επιστήμονες καθώς και καινοτόμοι οργανισμοί και startup που πρωτοπορούν οδηγώντας τις βιομηχανίες στη νέα εποχή, καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήματα που αφορούν στο μέλλον της εργασίας. Όπως για παράδειγμα τους τρόπους με τους οποίους οι επιχειρήσεις θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν καλύτερα την τεχνητή νοημοσύνη έτσι ώστε να προετοιμάσουν το εργατικό δυναμικό τους για τα επαγγέλματα του μέλλοντος.
Στο πλαίσιο του διήμερου συνεδρίου, θα συζητηθούν θέματα που αφορούν στα ρομπότ την καθώς και την εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα (VR/AR) στον χώρο εργασίας, το ψηφιακό εργοστάσιο και τη 3D εκτύπωση και την αξία της επανεκπαίδευσης.
Το συνέδριο διοργανώνει το επιστημονικό περιοδικό MIT Technology Review.
www.ert.gr

2018-04-17 16:13:47

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ