Οι ΗΠΑ καλούν τον πρίγκιπα Άντριου να καταθέσει για την υπόθεση Έπσταϊν – ΚΟΣΜΟΣ

Αίτημα στις βρετανικές αρχές προκείμενου ο πρίγκιπας Άντριου να καταθέσει για το δίκτυο διακίνησης γυναικών για σεξ του Τζέφρι Έπσταϊν υπέβαλε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τη Sun, το αίτημα υποβλήθηκε τον περασμένο μήνα στο βρετανικό Υπουργείο Εσωτερικών στο πλαίσιο συμφωνίας «αμοιβαίας νομικής συνδρομής» μεταξύ των δύο χωρών, που ισχύει από το 1994.

Τέτοιου είδους αιτήματα αφορούν ποινικές υποθέσεις, κάτι που σημαίνει ότι ο 60χρονος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ θα μπορούσε να υποχρεωθεί να εμφανιστεί ενώπιον δικαστηρίου.

Μέχρι στιγμής ο πρίγκιπας Άντριου έχει αποφύγει να δώσει κατάθεση στους εισαγγελείς της Νέας Υόρκης που ερευνούν την υπόθεση.

Ο ίδιος απορρίπτει τις κατηγορίες που του έχει προσάψει για σεξουαλική συνεύρεση τουλάχιστον μία ανήλικη εκείνη την εποχή, θύμα του καταδικασθέντος ως παιδεραστή Αμερικανού χρηματιστή που αυτοκτόνησε στην φυλακή.

Ο πρίγκιπας Άντριου θα μπορούσε να δώσει κατάθεση εθελοντικά, χωρίς όρκο. Οι αμερικανικές αρχές διατηρούν όμως το δικαίωμα να ακολουθήσουν μία πιο επιθετική οδό, με εμφάνιση του Βρετανού πρίγκιπα σε δικαστήριο του Λονδίνου για ένορκη προφορική ή έγγραφη κατάθεση.

Ο 60χρονος πρίγκιπας έχει αποσυρθεί από τα πριγκιπικά του καθήκοντα μετά από το σκάνδαλο και τις κατηγορίες σε βάρος του, τις οποίες κάθε άλλο παρά απέκρουσε ικανοποιητικά σε μία «καταστροφική» όπως χαρακτηρίστηκε συνέντευξη στην τηλεόραση του BBC.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ