Οι κορυφαίες μεταγραφές του Ιανουαρίου

Η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης και στο χειμερινό πάρε-δώσε, ολοκληρώθηκαν κάποια πραγματικά σπουδαία deals, με τις ομάδες τις Premier League να πρωταγωνιστούν και την Τσέλσι να είναι εκείνη που έβαλε πιο βαθιά το χέρι στη τσέπη από όλους. Φυσικά, η κίνηση της δεκαετίας και όχι μόνο του μήνα έγινε από την Αλ Νασρ, η οποία απέκτησε τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ας δούμε αναλυτικά τις μεταγραφές που έκαναν αίσθηση στο ποδοσφαιρικό πλανήτη τον Ιανουάριο που μας πέρασε:

1) Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έγινε ο πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής όλων των εποχών, καθώς συμφώνησε με την Αλ Νασρ και θα βάζει στο λογαριασμό του πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Η ομάδα της Σαουδικής Αραβίας έκανε μια κίνηση που θα μνημονεύεται για πάντα, καθώς έπεισε έναν από τους κορυφαίους παίκτες όλων των εποχών να φορέσει τη φανέλα της.

2) Στο φινάλε της αγοράς, η Τσέλσι ολοκλήρωσε μια μεγάλη νίκη που πάλευε καιρό. Έντυσε στα μπλε τον Έντσο Φερνάντες από τη Μπενφίκα, δίνοντας 120 εκατομμύρια ευρώ για τον νεαρό μέσο που πραγματοποίησε ένα σπουδαίο Μουντιάλ με την φανέλα της Εθνικής Αργεντινής.

3) Εκτός από τον Φερνάντες, η Τσέλσι έκανε ακόμη μία πολύ δυνατή κίνηση και μάλιστα άφησε στα κρύα του λουτρού την Άρσεναλ που είχε φτάσει μια ανάσα από την απόκτηση του Μικαίλο Μούντρικ. Με 100 εκατομμύρια ευρώ στη Σαχτάρ πήρε τον Ουκρανό εξτρέμ και συνέχισε να μαζεύει πιτσιρικάδες που διαθέτουν τεράστιες προοπτικές.

4) Η Μπάγερν Μονάχου εκμεταλλεύθηκε τις κακές σχέσεις του Γκουαρδιόλα με τον Ζοάο Κανσέλο και πήρε δανεικό τον Πορτογάλο δεξιό μπακ μέχρι το τέλος της σεζόν. Ο Κανσέλο είναι ένας από τους καλύτερους ακραίους αμυντικούς στο κόσμο τα τελευταία χρόνια και οι Βαυαροί ενισχύθηκαν σημαντικά στη θέση αυτή.

5) Η Άρσεναλ μετά από καιρό διεκδικεί με πολύ καλές πιθανότητες τη Premier League, έφτασε πολύ κοντά στον Μούντρικ αλλά τελικά η κίνηση που έκανε από το πάνω ράφι ήταν ο Ζορζίνιο από τη Τσέλσι. Ο Ιταλός κεντρικός μέσος με 13 εκατομμύρια ευρώ άλλαξε… γειτονιά στο Λονδίνο.