Οι μισοί κάτοικοι του Τόκιο δεν θέλουν τους Αγώνες

Περισσότεροι από τους μισούς κατοίκους του Τόκιο αντιτίθενται στη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020, που θα φιλοξενήσει η πόλη τους το καλοκαίρι του 2021.

Αυτό είναι το συμπέρασμα δημοσκόπησης, που δείχνει πως το 51,7% εκείνων που απάντησαν στην έρευνα δύο ιαπωνικών μέσων ενημέρωσης δήλωσαν ότι θα ήθελαν να αναβληθούν ξανά ή να ακυρωθούν οι Αγώνες, ενώ το 46,3% δήλωσε ότι ελπίζει ότι θα διεξαχθούν το 2021.

Το 27,7% των ερωτηθέντων θα προτιμούσε μια «καθαρή» και απλή ακύρωση και το 24,0% μια δεύτερη αναβολή, την ώρα που το 31,1% ελπίζει γι΄ Αγώνες «μειωμένου μεγέθους» και το 15,2% για μία κανονική διοργάνωση.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε τηλεφωνικά από το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo και το τηλεοπτικό κανάλι Tokyo MX από τις 26 έως τις 28 Ιουνίου, με την συμμετοχή 1.030 κατοίκων του Τόκιο.

Οι Ιάπωνες αξιωματούχοι και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) έχουν καταστήσει σαφές ότι οι Αγώνες δεν θα αναβληθούν για δεύτερη φορά, αλλά θα ακυρωθούν εάν ο ιός εξακολουθεί να εμποδίζει την ασφαλή διεξαγωγή τους.

Η διοργάνωση του 2021 έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 23 Ιουλίου, διατηρώντας την επωνυμία Tokyo-2020.

«Θα διοργανώσουμε Αγώνες σε ένα ασφαλές και γαλήνιο περιβάλλον για αθλητές και θεατές από το εξωτερικό, καθώς και για τους κατοίκους του Τόκιο», είχε υπογραμμίσει προσφάτως η κυβερνήτης της ιαπωνικής πρωτεύουσας, Γιούρικο Κόικε.

Από την ίδια έρευνα, προέκυψε ότι η Κόικε διατηρεί ισχυρό προβάδισμα έναντι των ανθυποψηφίων της για την επανεκλογή της, με τις εκλογές να έχουν προγραμματιστεί για τις 5 Ιουλίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ