Οι νέες τάσεις στα ταξίδια – Οι κορυφαίοι προορισμοί – Οι χώρες με τους πιο «έτοιμους» ταξιδιώτες στην «μετά covid» εποχή

Οι χαμηλές τιμές, τα ευέλικτα εισιτήρια και οι απευθείας πτήσεις είναι τα ζητούμενα των σύγχρονων ταξιδιωτών, βάσει νέας έκθεσης της εταιρείας Skyscanner με τίτλο «Skyscanner Horizons».

Η έρευνα βασίζεται στην ανάλυση δεδομένων από 24.000 καταναλωτές από οκτώ χώρες αλλά και των παγκόσμιων αναζητήσεων, αναδεικνύοντας τις δυνατότητες ανάπτυξης για τον κλάδο των αερομεταφορών.

Τα βασικά πορίσματα που εξάγονται είναι τα εξής:

  • Οι χαμηλές τιμές αποτελούν τον κορυφαίο ταξιδιωτικό παράγοντα που ενθαρρύνει τους πολίτες στο να προχωρήσουν τελικά σε κράτηση ταξιδιού
  • Η εμπιστοσύνη και η πνευματική ηρεμία είναι κρίσιμης σημασίας με το 58% των ταξιδιωτών παγκοσμίως να επιθυμούν μεγαλύτερη ευελιξία στην κράτηση εισιτηρίων.
  • Οι Βραζιλιάνοι, οι Αμερικανοί και οι Αυστραλοί είναι οι πιο προετοιμασμένοι να δοκιμάσουν νέες δυνατότητες στα ταξίδια το 2022
  • Το Μάντσεστερ είναι το αεροδρόμιο προέλευσης με τις περισσότερες μη εξυπηρετούμενες συνδέσεις, με τη ζήτηση των ταξιδιωτών από αυτό για νέες απευθείας συνδέσεις να είναι πολύ υψηλή
  • Το Μπαλί είναι ο κορυφαίος μη εξυπηρετούμενος προορισμός, καθώς οι ταξιδιώτες αναζητήσουν ονειρικούς προορισμούς για το επόμενο ταξίδι τους

Για τους περισσότερους ταξιδιώτες, οι χαμηλές τιμές αποτελούν το μεγαλύτερο κίνητρο κράτησης, όμως άλλοι παράγοντες και αποτελέσματα των περασμένων 18 μηνών λαμβάνονται επίσης υπόψη, όπως η μεγαλύτερη ευελιξία των αεροπορικών εισιτηρίων και η ταξιδιωτική ασφάλιση για COVID.

Ακόμα, καταγράφεται αυξημένη έμφαση στην εμπειρία κράτησης, και ιδιαίτερα στην εμπιστοσύνη και τις υπηρεσίες.

Αναφορικά δε, με την αναζήτηση πτήσεων, καταγράφεται αυξημένη ζήτηση για μακρινούς προορισμούς διακοπών και προορισμούς για ταξίδια επίσκεψης σε φίλους και μέλη της οικογένειας, πολλοί εκ των οποίων είναι προς το παρόν διαθέσιμοι μέσω μη απευθείας πτήσεων.

Μάλιστα, με δεδομένη την τάση αυτή, υπάρχουν δυνατότητες ανάπτυξης, ιδιαίτερα στο κομμάτι φίλων και οικογένειας, καθώς οι ταξιδιώτες επιδιώκουν να συναντηθούν με αγαπημένα τους πρόσωπα έπειτα από μια μεγάλη περίοδο κατά την οποία δε μπορούσαν να το κάνουν, ενώ με βραδύτερους ρυθμούς επιστρέφουν και τα επαγγελματικά ταξίδια.

Ταξίδια και «μετά covid» εποχή

Εκτιμάται ότι, συνολικά, τα αεροπορικά ταξίδια το 2022 θα είναι πολύ διαφορετικά από το 2021 καθώς τόσο οι ταξιδιώτες όσο και οι πάροχοι ταξιδιωτικών υπηρεσιών θα συνεχίζουν να προσαρμόζονται σε μια νέα πραγματικότητα και ο κόσμος θα ανοίγει και πάλι.

Έτσι, ενώ οι άνθρωποι θα επιδιώξουν να ταξιδέψουν και πάλι, η ασφάλεια, η προσιτότητα και η αειφορία των ταξιδιών θα είναι σημαντικές παράμετροι στις οποίες θα δώσουν μεγάλη σημασία.

Επιπροσθέτως, η έκθεση υπογραμμίζει την ωρίμανση των τάσεων που παρατηρήθηκαν νωρίς κατά την ανάκαμψη, ενώ επισημαίνει επίσης συγκεκριμένες ευκαιρίες όπου η προσφορά δεν έχει ακόμη καλύψει τη ζήτηση.

Πηγή: SkyScanner